Ne mintim singuri, oameni buni! Cu fiecare zi care trece in care nu realizam acest fapt, ne apropiem mai tare de moarte si de uitare.

In acest articol, vreau sa va vorbesc despre doua notiuni fundamentale pentru societatea umana: binele si raul. Aceste concepte abstracte, complet subiective, care ne guverneaza vietile de cand ne nastem si pana cand murim.  Hai sa incepem:

a) iadul pe pamant e raiul escrocilor

Eu stiu deja ca voi arde in Iad. Poate de aceea nu imi este atat de frica de el! Inca nu am stabilit daca voi fi torturat in cercul intai (pentru cei cu pofte sexuale), in cercul sase (dedicat ereticilor) sau in cel de-al saptelea (un fel de azil pentru sodomisti). Ce este cert, insa, e faptul ca atata vreme cat stau pe Terra nu vreau sa vad iadul pe pamant.

Teoria cum ca planeta este suprapopulata si ca ne indreptam spre sfarsitul lumii (consumarea resurselor) a fost demontata de catre stiinta, dupa cum puteti viziona aici.

Ceea ce inseamna ca nu trebuie sa ne omoram unii pe altii in razboaie care costa miliarde de dolari.

Rezulta ca aceste conflicte geo-politice sunt cat se poate de regizate, si nu ma refer la mortile oamenilor de pe front, ci la campaniile de indoctrinare la scara larga. Ce e cel mai amuzant e ca oamenii care le provoaca nici macar nu participa la lupta! Ei stau comod in buncare securizate si printeaza bancnote cu mesaje emotionante precum “in God we trust” si insemne masonice.

Acest rai al escrocilor nu numai ca destabilizeaza evolutia fireasca a tarilor subdezvoltate (pentru a mentine vie dilema suprapopularii), dar si sporeste senzatia de incertitudine la nivel global.

Si ce religie au acesti oameni minunati de la conducere? Credeti ca sunt atei? Nup! Aproape toti sunt crestini, evrei sau musulmani. Unde e binele si unde e raul?

 

b) iubirea de Dumnezeu e aprecierea pentru munca

Ce iubesc credinciosii? Biserica. Ce iubeste Biserica (pe langa minorii abuzati sexual, bineinteles)? Puterea.

Oamenii multi si prosti sunt mai puternici decat banii. Ei insisi devin o moneda de schimb la nivel global.

Mereu mi-am pus intrebarea: cui multumim noi de fapt? Un medic are nevoie de mai bine de un deceniu de studiu universitar pentru a practica corect meseria. Zeci de examene, sute de ore nedormite, mii de pacienti bolnavi. Si pentru ce?

Ca oamenii sa posteze pe Facebook: “Mama mea blanda si blajina, care ii iubeste pe Iisus si pe toti Sfintii, s-a imbolnavit de cancer subit. Fie in voia Domnului sa se stranga 100.000 de euro si sa o ducem in Germania la o clinica privata.”

O citez pe Luminita: fi-mi-ar scarba!!! Pai oamenii aia se chinuie sa ii faca chimioterapie, dupa ce ca toata viata femeia a mancat carne si alte produse cancerigene, ca tu tot la biserica sa mergi si sa dai spaga divinitatii? Du-te la o facultate de medicina, strange mana profesorilor! Du-te la un laborator de cercetare a cancerului! Strange mana  acelor oameni care muncesc ore in sir, zi de zi, pentru a dezvolta noi metode de preventie si tratare!

Profesorii, pompierii, constructorii, judecatorii, agricultorii – astfel de oameni iti aduc paine pe masa, iti aduc meseria de vis, te salveaza din flacari. De cate ori ai mers sa le multumesti? De cate ori i-ai intrebat ce salarii au?

De cate ori ai trecut indiferent pe langa Catedrala Mantuirii Neamului?

 

c) caritatea incepe la biblioteca

Doar citind si invatand din surse sigure putem sa ne protejam de ce e in jurul nostru.

Nu dand bani la cersetori minori si intretinand o mafie globala ajutam lumea! Nu dand 5 dolari pentru elefantii din Africa oprim braconajul! Problemele au o sursa si un rezultat. Pestele se impute de la cap! Sursa trebuie eradicata!

La fel si cu protestele stradale:

Studentii care se plang in piata Universitatii (pentru ca ministrul educatiei “e un bou”) de ce mai merg la cursuri? Urmatoarea generatie de studenti de ce mai da bani pentru facultate? Ca sa ce? Sa inceapa mizeriile de la capat?

#rezist sau #insistcaprostul ? Problema reala e in spatele marionetelor politice! Voi chiar credeti ca tutele si tutii de la putere au un cuvant de spus? Au salarii mari ca sa taca si sa ramana prosti!

In spatele lor e ceva mult mai complex! Doar prin documentare se pot rezolva problemele! Nu au locuri destule in inchisori pentu cei care nu platesc taxele in cazul unui protest national. Dar au locuri destule la balconul Casei Poporului ca sa rada de urmatorii cetateni cu pancarte emotionante! Fara taxe = fara bani furati. Atunci da, ar putea aparea schimbarea prin anarhie totala. Pana atunci, bafta cu electoralele!