Pe orice retea de socializare sau site de dating ne facem cont, apare foarte des intrebarea “cu ce te ocupi?”. E important sa intelegem care e perceptia oamenilor despre anumite ocupatii in ziua de azi!

In acest articol, voi incerca sa explic de ce unele persoane sunt mai populare sau mai indragite de oameni, iar altele sunt considerate plictisitoare, prin prisma jobului.

Nu vorbim de argumente obiective, ci doar de preconceptii inradacitate in societatea moderna. Un fel de colaj de opinii!

Fara vreo ordine anume, vom incepe cu:

1) cele sexy

Te aventurezi intr-un domeniu unde exista riscuri mari, atat financiare, cat si de vieti omenesti. Vezi lumea din perspectiva unui lider, a unui expert. Lucrezi mult, dar rezultatele sunt pe masura.

Toate aceste aspecte fac din tine un sex-symbol. Orice partener va avea incredere sa intemeieze o familie alaturi de tine!

Cine se incadreaza aici?

medici, manageri, sportivi de performanta, politicieni, prezentatori TV, generali de armata, piloti 

2) cele cuminti

Ai o zona de confort bine delimitata, din care iesi foarte rar. Iti place ceea ce faci si nu te vezi jongland cu alte domenii in viitor. Vrei ca totul sa respecte niste reguli fixe, sa fie precis si previzibil.

Din aceste lucruri reiese faptul ca potentialii parteneri vor avea astepari scazute de la tine, dar si interesul redus.

Cine se incadreaza aici?

profesori, arhitecti, cofetari, patiseri, bucatari, fotografi, psihologi, instructori auto

3) cele anoste

In ciuda faptului ca te trezesti in fiecare dimineata cu o stare buna inainte de a merge la munca, aproape nimeni nu ar vrea sa fie in locul tau.

Rutina ta este considerata ceva odios, sufocant pentru omul modern. Cu siguranta, un robot ar putea sa te inlocuiasca si sa faca o treaba mai buna!

Cine se incadreaza aici?

muncitori in fabrica, politisti rutieri, soferi de tir, chelneri, frizeri, farmacisti, paleontologi, arheologi, contabili, bibliotecari

4) cele stresante

Orice om care te priveste are o oarecare urma de mila pentru chinurile prin care crede ca treci! Sursa ta de venit este pe lista celor cu beneficii reduse si un nivel de stres ridicat.

Incerci sa le explici ca nu e asa rau, dar simti ca prietenii si rudele te compatimesc in continuare.

Cine se incadreaza aici?

ingineri salubrizare, pompieri, avocati, notari, judecatori, directori de banca, jurnalisti, salvamari, salvamontisti

5) cele de umplutura

Nu pot trai fara tine, te cauta in disperare, te platesc gras, dar au senzatia ca nu faci nimic si ca esti acolo doar ca sa ocupi spatiul altcuiva.

Sunt acele servicii de care toata lumea are nevoie la un moment dat, dar care in imaginea de ansamblu a societatii nu stralucesc peste alte joburi.

Cine se incadreaza aici?

comercianti, designeri de interior, stilisti vestimentari, editori de publicatii, babysitteri, somelieri, graficieni, traducatori

 

In concluzie, sper ca ati inteles faptul ca acest articol nu a fost scris cu intentia de a jigni pe nimeni. Am vrut sa va arat cat de grav este cand incepem sa catalogam oamenii in functie de domeniul lor de activitate!

Ambitia, talentul si perseverenta vor triumfa indiferent de fisa postului. Un om cu potential va vrea mereu sa se autodepaseasca. Recomandarea mea ar fi sa ne dorim relatii pe termen lung, cu oameni care au cum sa ne permita si noua sa ne dezvoltam, nu doar sa existam in umbra lor.

Este bine sa ne respectam unii pe altii, sa invatam cate ceva din fiecare interactiune si sa intelegem ca fiecare loc de munca exista pentru ca satisface nevoile unui grup de oameni. Altfel, s-ar numi faliment!