Intr-o societate pusa pe fuga, e tot mai greu sa gasim persoana potrivita cu care sa ne petrecem restul vietii!

Pentru cei care isi doresc o monogamie longeviva, sper ca acest articol sa elucideze misterele din jurul primelor intalniri. Pentru ceilalti, s-ar putea sa va fie mai usor sa depistati partnerii incompatibili daca il cititi pana la capat!

1) atractia necesita timp

Multa lume observa cat de repede pare sa treaca timpul in momentul in care o conversatie este interesanta, placuta. La fel e si in cazul relatiilor constructive!

Daca persoana este mult prea ocupata, mult prea axata pe alte activitati sau pur si simplu dezinteresata dupa prima intalnire, e cazul sa mergi mai departe! Iubirea nu va avea timp sa se dezvolte armonios.

Cuvant cheie: dedicare

2) sexualitatea este foarte importanta

Daca nu exista compatibilitate sexuala (ma refer aici la toate formele ei, inclusiv la ramurile asexualitatii) intre doi oameni, este aproape imposibil ca relatia sa functioneze pe termen lung.

Este bine ca misterul preferintelor sa fie elucidat rapid, de la primele intalniri. Reprimarea sexualitatii intr-o relatie nu duce decat la acumularea de frustrari ulterioare!

Cuvant cheie: chimie

3) mentalitatile trebuie sa fie similare

Un barbat feminist si o femeie sexista nu vor putea rezista mai mult de cateva minute fara sa se certe!

Este bine de stiut ce domeniu de activitate, orientare politica, religie si identitate de gen are omul cu care iesi la date! Sunt puncte cheie, care il definesc, la care nu va renunta doar de dragul amorului!

Din pacate, zodia, culoarea masinii si numele mijlociu nu sunt la fel de importante.

Cuvant cheie: educatie

4) stabilirea prioritatilor e vitala

Copii? Casa? Bani mai multi? Sihastrie in padure? Fiecare dintre noi are un tel, un scop. Logic ar fi ca persoana cu care ne dorim sa petrecem atat de mult timp sa ne sustina in acest demers.

Din pacate, multi considera discutiile complexe sau filosofice ca fiind un tabu in timpul primelor intalniri. Daca intrebi pe cineva despre adoptie sau despre somaj, s-ar putea sa te trezesti cu cateva priviri nedumerite sau chiar remarci taioase. Oamenii au devenit extrem de comozi si de superficiali.

Cuvant cheie: planificare

5) respectul reciproc se simte

Indiferent de diferente (varsta, religie, nationalitate etc), doua persoane aflate intr-o relatie armonioasa se vor respecta reciproc. Acest lucru se vede cu ochiul liber si de catre ceilalti!

Pentru o relatie de succes, atat grupul familial, cat si cel de prieteni, trebuie sa toleze noul-venit si sa ii acorde timp sa se acomodeze! Altfel, relatia va deveni o telenovela plina de certuri si drame.

Cuvant cheie: toleranta

In concluzie, o relatie monogama presupune combaterea steoreotipurilor si a preconceptiilor pentru a avea succes. Dorinta de a evolua ca om/cuplu si de a explora un teritoriu necunoscut trebuie sa fie mai mare decat dorinta de a ramane in zona de confort! 😀