Industria muzicala se afla intr-o permanenta transformare. Anul 2017 a marcat finalul procesului de tranzitie de la muzica pop romantica la cea dominata de elemente electronice si house.

Aproape toate piesele de succes lansate in ultimele 10 luni au avut beat-uri extrem de memorabile, axandu-se mai putin pe voce si mai mult pe un sound fresh.

Dintre toate albumele noi de pe piata, vreau sa va prezint titlurile care (in opinia mea) au iesit cel mai mult in evidenta. Sa incepem cu:

1) Reputation – Taylor Swift

In comparatie cu muzica country de la inceputul carierei sale, ultimul album al lui Taylor este agresiv, exploziv, imprevizibil. Piesele nu suna cu nimic din ce ne-a obisnuit artista in anii precedenti!

Nr. melodii: 15

Melodii remarcabile: Gorgeous ; … Ready for I? ; I Did Something Bad

2) Tell Me You Love Me – Demi Lovato

In urma unui divort dureros, Demi a trebuit sa gaseasca forte proaspete in viata persoanala si in cea profesionala. Aceasta colectie de cantece erotice si sincere pune in evidenta atuurile cele mai de pret ale artistei: vocea si perseverenta!

Nr. melodii: 15

Melodii remarcabile: Concentrate; Instruction; Sexy Dirty Love

3) Mr. Davis – Gucci Mane

Lipsit de piesele de umplutura de care alti rapperi abuzeaza atat de des, acest album este plin de capodopere urbane si are un potential de difuzare la radio enorm!

Colaborarile cu alti artisti de renume fac din “Mr. Davis” o experienta muzicala exotica si incendiara.

Nr. melodii: 17

Melodii remarcabile: Curve, Enormous, Make Love

4) 360 – Alina Eremia

Regrupand cele mai bune single-uri ale cantaretei, “360” este turul complet al unei inimi tinere, ce trece prin emotii extrem de puternice.

Vocea calda a Alinei face din toate piesele ei o experienta memorabila!

Nr. melodii: 12

Melodii remarcabile: A fost o nebunie; Imi dai curaj, Poarta-ma

 

5) Younger Now – Miley Cyrus

O surpriza placuta, acest album marcheaza intoarcerea la origini pentru tanara Miley, dupa numerosi ani tumultuosi! Sa fie intr-un ceas bun!

Influentele country sunt prezente in multe dintre piese, cum ar fi colaborarea joviala cu Dolly Parton!

Nr. melodii: 11

Melodii remarcabile: Inspired, Bad Mood, Malibu

 

 

Pentru articolul despre cele mai bune articole din 2016, click aici.