Cum te simti cand cineva reuseste sa iti strice ziua cu o injuratura in trafic sau cu o amenda neasteptata pentru locul de parcare? Nasol? Ei bine, inteleg perfect frustrarea ta!

Intr-atat de mult, incat m-a inspirat sa scriu acest articol.

Voi enumera 10 lucruri fara noima pe care le-am tot auzit pe parcursul anilor si care ma calca pe nervi ingrozitor de tare. Sper ca poate sa rezoneze toata lumea cu sentimentele mele!

1) “Doamnele primele!”

Ei, nu mai spune! Si daca nu vreau sa o ia ele in fata ca sa ma holbez la posteriorul lor incalc vreo lege sexista de conduita?

Toata copilaria am fost bombardat cu prostii de genul acesta, teorii despre iesitul din lift si intratul in restaurante. Femeile nu sunt inapte! Pot sa deschida si singure o usa sau sa apese pe un buton!

Singura regula pe care trebuie sa o respecti in astfel de situatii este cea a decentei. Nimeni nu vrea sa vada oameni care se calca in picioare!

2) “Spune multumesc, mami!”

Daca odrasla ta scumpa nu stie sa multumeasca cand primeste un cadou sau un ajutor, e clar ca problema e la tine nu la copil. Faptul ca ii repeti intr-un mod bufonic ce sa rosteasca pe gura denota lipsa ta de talent ca parinte!

Nu ar fi mai simplu sa il faci sa constientizeze ca nu tot ce e pe Pamant i se cuvine?

3) “Dumnezeu sa-ti dea sanatate, maica!”

Au fost facute reportaje, apoi site-uri pe baza acelor reportaje, apoi stiri pe baza acelor site-uri. Au trecut ani de zile de cand “salariile” lor (unele estimate la peste 20.000 de euro) au fost publicate pe internet, si, totusi, lumea inca nu a inteles adevarul!

Cersetorii nu sunt pe bune!!!

Este o adevarata industrie in spatele lor! O mafie uriasa, raspandita in toata Europa, care a pornit de la romani. De ce? Pentru ca sub pretextul religios sau din mila, trecatorii vor lasa bani grei!

Daca nu le mai da nimeni nimic, vor fi nevoiti sa se angajeze si sa plateasca taxe si impozite ca noi toti.

Pentru doritorii de fapte bune, exista animale periclitate, paduri defrisate, cazuri medicale grave si case de copii.

4) “Mor efectiv, gen!”

La jumatatea celei de-a doua decade a noului mileniu, etapa de evolutie lingvistica postpubertina PISI a facut tranzitia catre o noua etapa, net superioara, intitulata scurt GEN. Caracterizata prin folosirea unor interjectii inutile si frecventa crescuta a unor ticuri verbale, ea a dat startul dezintegrarii limbii materne printre tinerii din mediul urban.

Scuze, nu m-am putut abtine de la o scurta satira!

Doar ca, uneori, am sentimentul ca si paragraful de mai sus e prea complex pentru tineretul care pica proba de bac la limba si literatura romana in conditiile in care nota de trecere se poate obtine pe baza textului.

5) “Esti tanar, nu ai de ce sa iti faci griji!”

De ce? Pentru ca la 21 de ani creierul subdezvoltat din cutia mea craniana nu va intelege mecanismul corporatist? Pentru ca nu am anii de experienta ai unor exploatatori politici si economici? Pentru ca favorurile si discriminarile sexuale prezente in atat de multe industrii, de la modeling pana la telecomunicatii, ar trebui sa ma anime?

Hai sa fim sinceri pentru cateva clipe si sa dam credit milenialilor pentru ca si-au deschis ochii. Generatia mea va eradica rasismul, sexismul si multe alte molime sociale! De ce sunt asa sigur de acest fapt? Pur si simplu, nu am de ce sa imi fac griji!