Ne apropiem de finalul acestui an si intram deja in spiritul sarbatorilor. Parca a trecut totul prea repede!

Ultimele luni au insemnat pentru mine schimbari importante in viata personala si profesionala, dar acest articol nu va fi despre mine.

Vreau sa dedic acest articol tuturor oamenilor care inca lupta pentru egalitatea drepturilor, care isi reprezinta cu mandrie comunitatea din care fac parte si care militeaza pentru pacea la nivel mondial.

Voi enumera evenimentele pozitive care m-au marcat in 2017, care mi-au dat speranta pentru un viitor mai bun. Pentru cateva clipe, imi doresc sa simtim impreuna toata energia pozitiva!

1) more countries for marriage equality

Intr-o perioada relativ scurta de timp, o multitudine de state au legalizat casatoriile intre cupluri de acelasi sex.

Germania, Austria, Finlanda, Australia, Malta si Taiwan au intrat in randul tarilor care nu discrimineaza pe baza orientarii sexuale a mirilor.

2) less fur on the catwalks

Casa de moda Gucci a semnalat oficial faptul ca blana naturala va disparea din toate colectiile incepand cu anul 2018.

3) female drivers 

Arabia Saudita a ajuns la concluzia ca e intelept sa le dea voie doamnelor sa conduca. Astfel, de anul viitor, ele vor putea face scoala de soferi pentru a obtine permisul auto!

4) women in the Queen’s Guard

La inceputul lunii iunie, Buckingham Palace o primeste cu bratele deschise pe tanara Megan Couto in rolul istoric de capitan feminin al Gardei Regale.

La doar 24 de ani, Megan este un reper pentru generatiile viitoare de femei ce vor sa activeze in domeniul militar.

5) One Love Manchester

Un concert caritabil cu artisti de renume, One Love a fost raspunsul Arianei Grande la atacul terorist din Manchester. Spectacolul emotionant a semnalat lumii intregi ca noua generatie e pregatita sa lupte pentru libertate intr-o forma pasnica!

6) a new sarcophagus at Chernobyl 

Rezultatul unui efort colectiv international (vezi poza de mai sus) lansat in 2010, noul adapost pentru reactorul nuclear ucrainian a fost finalizat in Octombrie.

E o veste incredibila pentru cei care au trait cu ororile iradierii in urma accidentului din 1986! De acum inainte, curatarea ruinelor centralei se poate face sub protectia unui hangar urias de otel.

 

Daca v-a placut acest articol, nu uitati sa dati share! 😀

Pentru a afla care sunt intrebarile ce pot schimba radical viata oamenilor, click aici.