Odata cu abonamentul la sala vin si anumite responsabilitati. Fiecare gym are propriul set de reguli, facand referire la igiena sau la program, dar nicaieri nu am gasit o sectiune detaliata cu reguli de comportament.

In acest articol, am alcatuit o lista cu 7 sfaturi pe care sper sa le respecte orice om care se antreneaza intr-un spatiu comun. Sunt de bun simt si usor de retinut!

1) Nu ocupa aparatele inutil !

Daca faci 3 seturi la acelasi aparat, termina-le pe toate, ia-ti prosopul si elibereaza spatiul. Nimanui nu ii place sa astepte cu orele ca tu sa vorbesti la telefon sau sa faci poze in oglinda in timp ce tii locul ocupat.

2) Nu adu bautura sau mancare din exterior !

Fiecare persoana de la sala are grija ce mananca. Este indicat sa bei apa in timpul antrenamentului si sa consumi mese bogate in proteine si sarace in zahar si grasimi.

Asa ca evita sa aduci sucuri sau dulciuri cu tine pentru cand iei “o pauza”. Nu numai ca o sa ii enervezi la culme pe cei din jur, dar o sa arunci la gunoi intreg timpul petrecut la sala!

3) Nu urla cand comunici cu prietenii !

Te poti duce la ei sau le poti da un mesaj pe telefon. Nu trebuie sa auda toata incaperea ce buna e blonda de la stepper si ce enervant e tipul care face flotari!

4) Nu refuza un sfat gratuit !

Daca cineva stie o metoda mai buna ca a ta, asculta-l sau cere explicatii suplimentare!

Daca vrea sa iti schimbe rutina, argumenteaza-i de ce o faci in felul respectiv. Poate nu stie ca ai probleme cu zona lombara sau cu inima din moment ce nu scrie la tine pe frunte.

Daca iti cere numarul de telefon sau intra in vorba cu tine, poate ca nu ii place singuratatea si cauta un coleg de exercitii. Nu inseamna ca vrea sa te violeze in drum spre vestiar!

5) Nu te forta sa pari ceea ce nu esti !

Ridica doar atat cat poti! Important este sa faci exercitii corecte, fara riscul de a scapa 100kg peste cutia toracica.

Cu timpul vei evolua si vei ajunge la greutati mai mari!

6) Nu judeca oamenii dupa fizic sau varsta !

Corpul uman difera de la un individ la altul. Nu suntem construiti la fel!

Este bine sa respecti oamenii supraponderali, batranii sau tinerii cu probleme de coloana. Fac eforturi mari sa corecteze aspecte negative din viata lor!

7) Nu te giugiuli cu iubi !

Pupiceii si palmele peste cur pot ramane acasa! La sala este penibil sa vezi cupluri care incep sa se sarute pe la jumatatea exercitiului. Scuza cu “suntem inseparabili” nu tine – luati-va o camera!

 

Pentru un playlist cu 10 melodii ideale pentru sala, click aici.