Medicina alternativa propune numeroase uleiuri esentiale pentru tratarea si prevenirea afectiunilor respiratorii si de piele. Ele sunt folosite in aromaterapie sau ca baza pentru un masaj de relaxare.

Una dintre metodele cele mai eficiente pentru a ne bucura de mirosul acestor substante in propria noastra casa, dar si de efectele lor pozitive, este un dus fierbinte.

In acest articol, voi explica pas cu pas acest proces organoleptic. Va doresc relaxare placuta!

1) pregatirea camerei 

Apa va fi setata la o temperatura inalta si dusul aranjat intr-o pozitie in care sa loveasca o suprafata rece (gresia, sticla, faianta). Usa de la baie trebuie inchisa pentru a tine aburul inauntru!

Daca aveti la dispozitie o sauna umeda, intreaga procedura de pregatire poate fi sarita!

2) infuzarea prosopului

In chiuveta, imbibati un prosop mediu (sau o carpa lunga de bumbac) in apa fierbinte. Stoarceti-l de cateva ori pentru a indeparta excesul de apa.

Din flaconul de ulei esential (lavanda, menta, eucalipt etc), turnati 10-12 picaturi pe mijlocul prosopului si legati-l in jurul gatului ca pe o esarfa. Zona uleioasa trebuie pozitionata sub nas.

Uleiurile complementare pot fi combinate pentru un efect sporit de vindecare! Un exemplu bun sunt lavanda si eucaliptul.

3) inhalarea aburilor

Pasiti in dus, avand grija ca apa sa nu loveasca prosopul direct pe partea cu ulei. Cel mai eficient mod de a realiza aceasta procedura este cu ceafa indreptata spre jetul dusului.

Treptat, inhalati puternic aburii din cabina. Aroma uleiurilor va va ajuta sa respirati mai bine, sa va deschideti porii si sa va rejuvenati tenul.

Dupa 10 minute, puteti sa va spalati pe corp in mod obisnuit. Cand parasiti baia, aveti grija ca temperatura aerului sa nu fie foarte scazuta pentru a nu supune corpul unui soc termic. Acesta poate dauna sinusurilor si inimii!

Dupa dus, prosopul cu ulei poate fi plasat pe toata fata sau direct pe nari pentru a aduce relaxarea olfactiva la apogeu!

 

Sper ca acest ghid sa va fie de folos. Pentru mai multe sfaturi de relaxare, click aici. 😀