Ne apropriem cu pasi repezi de finalul acestui an, dar ar fi bine sa privim putin in urma si sa apreciem muzica anului trecut!

2016 a fost pentru multi un punct de cotitura: criticii considera ca industria pop lanseaza piese tot mai proaste, fanii au oferit artistilor recenzii pozitive si au cumparat toate biletele de la concertele mari, eu stau si scriu acest articol in speranta ca voi intelege evolutia muzicala din anii viitori!

Fara o ordine anume, va prezint selectia mea:

1) Dangerous Woman – Ariana Grande

Jovial si erotic, noul sound al tinerei Ariana captiveaza audienta prin ambitusul urias si prin productia excelenta.

Spre deosebire de lansarile anterioare, acest album pop este mai bine structurat si potrivit atat ca playlist de fundal, cat si ca material audio pentru un party.

Nr. melodii : 15

Melodii remarcabile : Into You ; Greedy ; Touch It

2) Lost On You – LP

Plin de trairi puternice si de versuri superbe, acest album este o adevarata comoara! Vocea Laurei Pergolizzi imi face pielea de gaina.

Nu stiu cu exactitate ce fata a suparat-o intr-o relatie instabila din trecut, dar piesele rezultate in urma despartirii sunt extrem de sincere si ajung cu usurinta la inima oricui!

Nr. melodii : 10

Melodii remarcabile : Into the Wild ; Lost On You ; Muddy Waters

3) Views – Drake

Rapper-ul canadian are o voce calda si se joaca bine cu versurile inspirate din viata personala. Stilul reggae si cel urban se amesteca in multe dintre piesele de pe acest album. Cu siguranta, are ceva pentru toata lumea!

Nr. melodii : 20

Melodii remarcabile :  Controlla ; One Dance ; Too Good

4) Anti – Rihanna

Controversat inca de la teaser-ul ce a anuntat lansarea sa, albumul divei din Barbados a facut senzatie la nivel mondial! Combinand influentele insulare cu negativele demne de cluburile underground, Riri a dat nastere unui melanj interesant de R&B contemporan.

Nr. melodii : 16

Melodii remarcabile : Needed Me ; Desperado ; Work

5) Lemonade – Beyonce

Queen B a socat o lume intreaga cand a abordat subiectul infidelitatii lui Jay Z in acest album. Nu doar atat, dar fiecare melodie este insotita de cate un clip artistic superb. Impreuna, sunetul si imaginile formeaza o opera de arta contemporana.

Nr. melodii : 12

Melodii remarcabile : Formation ; 6 Inch ; Hold Up

6) Lady Wood – Tove Lo

Cu un sound house extrem de pronuntat, artista suedeza a lansat aceasta colectie de piese senzuale si hipnotice spre finalul lunii octombrie. Merita incercata!

Nr. melodii : 11

Melodii remarcabile : Talking Body ; Lady Wood ; Vibes

Pentru mai multe recomandari muzicale, click aici.