In mod paradoxal, cand suntem iritati sau nervosi, nu e indeajuns sa vedem ceva vesel ca sa ne relaxam.

E nevoie de un stimul diferit, iar muzica poate ajuta! Mai precis, o anumita categorie de melodii.

Acestea au o aura aproape supranaturala, dar efectul lor este pe cat se poate de firesc – vor neutraliza toata energia negativa. Incepem lista cu:

1) Mar Vermelho – Lay 

Patrunde in subcultura urbana din Rio de Janeiro cu aceasta piesa rap agresiva si provocatoare! Lay se joaca cu sunetele si cuvintele mai bine ca un soldat cu arma.

2) Freak – Geneva D

Daca sursa problemelor este o relatie nociva, solutia vine din descarcarea sexuala. „You wanna feel good? You gotta know how to freak!”

3) Carousel – Melanie Martinez

Confuzia si anxietatea preced, adesea, atacurile de panica! Melanie explica perfect starea de deruta de dupa momentul amorezarii prin aceasta piesa metaforica.

4) While I Was Playin’ Fair – Gramatik

Versuri intrerupte brutal, un beat constant si un aer retro – toate aceste elemente contureaza sound-ul unic al acestui hit sloven.

5) 13 – Era Istrefi 

Nu e nevoie sa intelegi albaneza pentru a te bucura de vocea artistei! Cantecul ei este suav, misterios si plin de emotii contradictorii.

6) Diet Mountain Dew – Lana Del Rey

Nu toate povestile au un final fericit, iar Lana stie acest lucru mai bine ca oricine! E dificil sa rezisti unei relatii sadice, dar dependenta de euforie compenseaza riscul dezamagirii.

7) Eventually – Tame Impala

Instrumentalul si vocea stridenta a solistului fac din aceasta piesa o opera de arta memorabila. Refrenul va prinde radacini in cele mai tainice amintiri si va elibera durerea direct din interior!

8) Trapped In My Mind – Kid Cudi

Pentru mintea complexa, introspectia poate fi o aventura periculoasa. Kid Cudi povesteste ce se afla dincolo de aparentele inselatoare cu o seninatate demna de invidiat!

9) JBMNT – Kontrafakt

O piesa hip-hop despre invazia digitala in viata privata si despre o societate deprivata de interactiuni substantiale. Slovacii se pricep la acest gen de rap!

10) Fly Away – Lenny Kravitz 

Evadarea dulce de dupa o perioada neagra este un sentiment incomparabil! Lenny reda emotia momentelor de libertate in aceasta piesa rock din 1998.

 

Pentru mai multe recomandari muzicale, click aici.