Dansul este o forma de exprimare artistica in care oamenii pot investi mai mult decat imaginatie – necesita conditie fizica exceptionala, munca de echipa si multe ore de exercitiu.

In timp, cu antrenorul potrivit, coregrafii superbe pot lua nastere printre pasionatii de dans contemporan. In acest articol, vreau sa propun 10 piese interesante, ce pot fi un punct de plecare bun pentru incepatori.

Fara o ordine anume, incepem cu:

1) Vanilla Chocolat – Alexandra Stan feat. Connect-r

Senzuala si alerta, piesa este foarte buna pentru grupele mixte care isi doresc sa exerseze miscari noi. Va pune tot sangele in miscare!

2) Satisfaction – Benny Bennasi

O melodie electronica extrem de ofertanta, ce permite implementarea unor miscari senzuale, agresive sau robotice. Beat-ul e demential!

3) Hung Up – Madonna

Recogniscibila si atemporala, capodopera Madonnei invoca cultura urbana pe ringul de dans. Miscarile vor veni natural!

4) Lucky One – Exo 

Putin k-pop nu strica niciodata! Se pot face multe lucruri pe refren, dar piesa e destul de variata cat sa permita si miscari mai lente printre picaturi.

5) Kisses Down Low – Kelly Rowland

Pentru cupluri, ritmul hipnotizant va pica manusa. Versurile sexy vor accentua legatura dintre parteneri pana la finalul primei repetitii!

6) Move Your Body – Sia

Putin mai greu de stapanit decat restul cantecelor de pe aceasta lista, acest single va necesita sincronizare perfecta intre parteneri pentru un rezultat exploziv si unic!

7) New Rules – Dua Lipa

Inspirational si feminist, acest hit international este alegerea perfecta pentru un grup de prieteni dornici sa faca spectacol. Negativul e destul de versatil!

8) Body Heat – Selena Gomez

Piesa asta este fierbinte ca vara! Usor de memorat si tinereasca, va trezi reactii pozitive in randul debutantilor.

9) Low – Flo Rida

Imi aduc aminte de vremurile in care acest hit urias se auzea in toate cluburile! Va aduce zambetul pe buze tuturor, mai ales daca anunta pregatirile pentru un show-off intre echipe!

10) Rich Girl – Gwen Stefani

Reprezantiva pentru inceputul anilor 2000, aceasta melodie are un ritm constant si o bucata de rap pe care se poate face freestyle.

IMG_6089.PNG

Pentru mai multe recomandari muzicale, click aici.