Munca si stresul zilnic te termina? Simti nevoia unei pauze? Afla ca exista o solutie, pe care o poti aplica incepand cu noul an!

In loc sa astepti vacantele nationale de care te-ai saturat, poti integra in programul tau cat mai multe sarbatori internationale. Exista nenumarate motive de bucurie in fiecare luna!

Daca traditiile de Halloween si Sfantul Valentin, provenite de la americani, au fost integrate cu succes pe piata globala (implicit, si in Romania), ce ne impiedica sa ne bucuram de aceste sarbatori deja existente in alte tari:

1) Ziua Tatei (13 mai)

Si taticii merita un cadou de ziua lor! De ce sa nu le rasplatim implicarea in treburile familiale printr-o seara speciala, in care sa se relaxeze alaturi de cei dragi?

2) Ziua Stangacilor (13 august)

Apuse sunt vremurile in care fanaticii credeau ca stangacii sunt trimisii diavolului! In ziua de azi, a fi stangaci e un motiv de sarbatoare – doar unul din 10 oameni se naste cu aceasta predispozitie!

3) Festivalul Lampioanelor (2 martie 2018)

Aceasta sarbatoare chinezeasca pica mereu in alta zi, marcand inceputul noului an printr-un spectacol grandios! Dansatorii, mancarea stradala, artificiile si lampioanele sunt doar cateva dintre elementele ce descriu forfota din fiecare cartier chinezesc in aceasta perioada. Ambasada Chinei se ocupa de festival in Romania.

4) Ziua Pamantului (22 aprilie)

Planeta noastra merita pretuita si protejata! Cu ocazia acestei zile, pot fi organizate campanii de reciclare, colectare de deseuri si plantare de copaci in zonele urbane sau rurale. Fa si tu o fapta buna!

5) Ziua Conservarii Animalelor Periclitate (18 mai 2018)

De la rinoceri pana la ursi panda, exista mii de animale pe cale de disparitie! Cu aceasta ocazie, poti ajuta prin donarea unei sume de bani oricarei asociatii nationale sau internationale care se ocupa de ariile protejate si de reintroducerea in salbaticie a indivizilor din captivitate.

6) Ziua Oceanului (8 iunie)

Sincronizata cu deschiderea sezonului estival, aceasta sarbatoare internationala are ca scop curatarea apelor de deseuri toxice. Ele ajung hrana pestilor pe care, mai apoi, tot noi ii consumam! Prin inscrierea intr-o campanie online, poti primi informatii utile si invitatii la diferite evenimente de ecologie.

7) Ziua Orfanilor (12 noiembrie 2018)

Ocazia perfecta pentru a vizita un orfelinat si a face o fapta buna. Cred ca zambetul acelor copii in urma unei surprize frumoase e nepretuit!

 

Daca vrei sa sarbatoresti oricare dintre aceste zile cu toti prietenii, da share pe retelele de socializare! 😀

Pentru un articol despre societatea moderna, click aici.