In anul 2000, mai apoi in 2012 – sfarsitul lumii pare sa fie o dilema de care oamenii obisnuiti nu vor scapa prea curand. Ce e bizar este ca unii dintre cei mai influenti oameni de pe glob sunt mult mai preocupati de ziua fatidica decat ne asteptam!

In poza de mai sus, putem vedea Depozitul de Seminte International (Global Seed Vault) de pe Insula Svalbard. Pare o constructie din filmele SF, dar a fost finalizat in urma cu sapte ani.

Proiectul a fost finantat de nimeni altul decat Bill Gates, alaturi de fundatia Rockefeller, Monsanto si Syngenta (corporatii care se ocupa de productia de alimente modificate genetic si pesticide). Desi constructia este controlata si protejata de Guvernul Norvegian, acesta nu are acces la ce se afla inauntrul seifului. Costurile totale au atins 30 de milioane de dolari

Ideea de a conserva pe termen lung seminte in conditii arctice provine din anii ’80 si a fost recent demonstrata de niste cercetatori rusi (care au reusit sa reinvie o planta din Era Glaciara, dintr-un simplu bob conservat sub tonele de gheata). In interiorul constructiei, temperatura aerului are -18 grade Celsius permanent!

Ce e ingrijorator este faptul ca acest proiect pare mai putin preventiv si mai mult premeditat!

Exista numeroase speculatii privind diminuarea populatiei de catre Elita Globala, bazate pe rata natalitatii la nivel mondial. Poate ca acest seif cu peste 500.000 de mostre de plante va fi folosit mai curand decat ne asteptam!

Ne apropiem de 8 miliarde de locuitori pe Pamant si se preconizeaza ca nu vom mai avea loc pana in 2050. E interesant sa ne gandim ce se va intampla atunci! Oare facem parte dintr-un plan mai mare decat credem?

Daca v-a placut acest articol, nu uitati sa il trimiteti si prietenilor! 😀