Odata cu trecerea in noul mileniu, era tehnologiei si-a facut simtita prezentata si in Romania. Tot mai multe familii au achizitionat calculatoare si console video, la rugamintile tinerilor.

Nintendo, Blizzard, Ubisoft, EA, Sony – sunt doar cateva nume mari din industria digitala. Aceste companii uriase au reusit sa schimbe o generatie intreaga prin implementarea unor jocuri unice!

In acest articol, voi enumera 10 dintre aceste jocuri, si anume cele care mi-au facut copilaria mai frumoasa si care imi trezesc un sentiment puternic de nostalgie. Fara vreo ordine anume:

1) World of Warcraft

Un MMORPG cu o istorie bogata, WoW a atins punctul maxim de popularitare in acelasi an in care am decis sa ma abonez. Cu peste 12 milioane de jucatori in acea perioada, universul Warcraft oferea cate ceva pentru toata lumea!

Cu timpul, dorinta celor de la Blizzard de a face jocul mai bun a deteriotat experienta Warcraft si a redus considerabil numarul fanilor. In prezent, WoW poate fi cu greu recunoscut de cineva care l-a jucat in primii ani de la aparitie.

2) Zoo Tycoon 2

Animale exotice, comenzi usor de memorat si grafica prietenoasa – aceste aspecte au facut din ZT2 un succes extraordinar! Potrivit oricarei varste, jocul a avut numeroase pachete platite (expansion packs) ce au sporit continutul de specii si posibilitatile creative ale jucatorilor.

Cine s-ar fi gandit ca imperecherea camilelor si tranchilizarea unui mamut pot fi atat de distractive?

3) Sims 2 

Comic si antrenant, Sims 2 a fost locul in care multi din generatia mea si-au intemeiat prima familie, au construit prima casa sau au scos scara metalica de la piscina pentru  a lasa vecinii sa se inece.

Plin de obiecte de lux si decoratiuni interiorare, dar si de oameni  de dimensiuni si culori diferite, lumea Sims a crescut tot mai mult cu fiecare expansion pack lansat in magazine!

4) Impossible Creatures

Cu un aer steampunk si cu actori forte talentati pentru vocile personajelor, IC are ca tema centrala lupta dintre armate de animale mutant, pe care jucatorul le poate construi dupa bunul plac prin combinarea genelor de la specii distincte.

Povestea este emotionanta, iar jocul extrem de captivant. Totul se petrece repede, oferind oportunitati constante de asediu si atacuri supriza, pe pamant, in apa sau in aer!

5) Warcraft 3 

Predecesorul faimosului MMO, W3 este un armybuilder simplu, dar cu o poveste captivanta! Bazat pe intamplarile apocaliptice din Azeroth, lumea imaginara creionata de echipa Blizzard, el este impartit in mai multe episoade scurte, pline de mister si magie!

La vremea lansarii, acest joc a fost revolutionar, in mare part datorita diversitatii armatelor si a vehiculelor de razboi.

6) Grand Theft Auto : San Andreas 

Acest joc este exemplul perfect de succes comercial! GTA:SA a vandut peste 17 milioane de copii si a adus in prim-plan mafia americana si cultura ghetto.

Oferind posibilitatea achizitionarii unor arme letale, a masinilor decapotabile si a elicopterelor private, acest joc a fost visul multor tineri, transpus in format digital!

7) Pokemon Diamond & Pearl

A patra generatie de jocuri Pokemon a debutat pe Nintendo DS si a fost un succes imediat. Cumva, toate elementele vechi s-au potrivit perfect cu cele noi si au readus in lumina reflectoarelor brandul japonez.

Una dintre mascotele generatiei a fost Piplup, un pinguin albastru extrem de simpatic si alegerea mea la inceputul aventurii pe continentul Sinnoh!

8) Prince of Persia

Eu am jucat varianta pentru Playstation 3, dar cu siguranta toate titlurile din aceasta franciza sunt interesante. Captivant prin peisajele bine realizate si prin miscarile agile ale protagonistului, acest joc a fost o experienta relaxanta (fara pasajele infernale caracteristice unui joc de actiune traditional).

9) Jurassic Park : Operation Genesis

Bazat pe celebrele filme, JP:OG permite jucatorului sa fie administratorul propriului parc plin de animale extincte. Dinozaurii prind viata chiar sub ochii vizitatorilor si sunt apoi transformati in vedete pentru a spori profiturile parcului! Este disponibil atat pe calculator, cat si pe Playstation.

10) Rayman

Cu o istorie ce dateaza din 1995, seria de jocuri Rayman este disponibila in 2D si 3D. Simpaticul protagonist blond se deplaseaza prin diferite lumi virtuale si infrunta inamicii cu lovituri ca de box. In aparenta simplu, un joc Rayman necesita multa rabdare si atentie pentru detalii!

Bonus: 11) Alex Builds His Farm

Figurinele Playmobil sunt indragite in numeroase tari, dar putini oameni stiu ca in anii ‘90, firma de jucarii a decis sa lanseze o serie de jocuri video, printre care si cel cu fermierul Alex. Pentru vreme respectiva, graficile erau uluitoare!

 

Pentru un articol despre activitati din timpul liber, click aici.

Pentru a impartasi acest articol cu toti prietenii, exsita un buton de share pentru Facebook dedesubt! 😀