Cu mici exceptii, melodiile comerciale din ziua de azi sunt pop, rock sau rap. Ce se afla dincolo de aceste categorii? Ce secrete ascunde industria muzicala?

In acest articol, va voi prezenta 5 genuri muzicale inedite, pe care nu le auziti niciodata cand schimbati posturile in masina. Pentru a va initia mai usor in fiecare dintre ele, voi lista si cate o trupa reprezentativa!

1) vaporwave

O subcategorie a muzicii electronice, curentul vaporwave isi are originile in cultura pop de la inceputul anilor 2010.

Poate fi descris ca un amestec neomogen intre muzica de lift, cea ambientala si piesele house ale anilor ’90. A fost lansat ca un raspuns ironic la moda chillwave si s-a extins cu ajutorul internetului.

Artist recomandat: Black Banshee

2) symphonic metal

E o forma alternativa a genului metal in care tobele si chitara electrica sunt combinate cu elemente din muzica de opera. Efectul este unul interesant, dand nastere unor piese foarte puternice, dar cu o latura clasica, delicata!

Artist recomandat: Nightwish

3) soul

Cu o versatilitate extraordinara, muzica soul a aparut secolul trecut pe continentul american si a crescut in popularitate odata cu Miscarea pentru Drepturile Civile din anii ’60.

Genul combina elemente de jazz, R&B si gospel. Are numeroase subdiviziuni, de la blue-eyed la neo.

Artist recomandat: Duffy

4) seapunk

Un alt gen muzical ce isi are originile pe internet, seapunk este bizar si usor comic. Caracterizat prin elemente vizuale marine si un sound hipnotic, el poate fi descris cel mai bine ca o calatorie printr-o sala de jocuri video cu sirene.

Artist recomandat: Grimes

5) hip house

Dupa cum ii spune si numele, acest gen combina elementele hip hop cu cele house. Pe scurt, artistul face rap pe un negativ electronic alert, lucru extrem de dificil de realizat.

Artist recomandat: Azealia Banks

 

Pentru mai multe recomandari muzicale, click aici.