In toata lumea, industria parfumurilor incaseaza anual sume uriase. De aceea, piata este impanzita de replici dupa celebrele mirosuri, comercializate pe internet sau pe piata neagra!

In acest articol, voi explica cum se depisteaza rapid un produs fake, chiar si fara a mirosi lichidul din flacon!

1) scrisul de pe cutie

Daca literele o iau la fuga pe diagonala, daca tiparul e neclar sau daca apar cuvinte gresite in orice fel, nu e de bine! Textul trebuie sa fie bine incadrat, coerent, citet!

2) cartonul cutiei

Replicile vor folosi, de cele mai multe ori, hartie cartonata subtire, de calitate inferioara. Un parfum real va avea o cutie solida, cu numele produsului / firmei gravat in relief!

3) ambalajul din plastic

Trebuie sa fie pozitionat cat mai aproape de carton, fara a permite cutiei sa se „plimbe” de la stanga la dreapta. O impachetare precara este un semnal de alarma!

4) codul de bare

Apare pe cutie si poate fi introdus intr-un motor de cautare online pentru rezultate rapide privind dimensiunile flaconului si datele firmei! Un cod inexistent va da de gol un parfum contrafacut.

Nu incercati sa il scanati cu aplicatiile speciale de mobil, pentru ca nu functioneaza. Trebuie tastat manual in bara de cautare.

5) seria

Cateva cifre si litere gravate pe cutie, adesea intr-o culoare diferita de restul scrisului, se vor regasi si pe sticla parfumului. Daca nu sunt identice in ambele parti, produsul e unul fake!

Un sfat util pentru colectionarii de parfumuri vintage: din serie poate fi dedus anul productiei, in functie de brand. Exista un site foarte bun care va poate ajuta.

6) flaconul

Trebuie sa fie bine sigilat, cu un capac fixat strans de restul sticlei. Materialele vor fi fine la atingere, fara imperfectiuni sau ciobituri vizibile (controlul calitatii).

7) culoarea lichidului 

O replica va avea aproape mereu o nuanta mai inchisa sau mai deschisa fata de culoarea originala. Daca sticla e opaca, acest test pica din start!

8) mirosul

Ultimul test, pentru cunoscatori, este mirosul. Indiferent de flacon, mirosul va fi cel care va da de gol un amestec de o calitate inferioara!

 

Daca acest ghid a fost folositor, nu uita de butonul de share! Asa va ajuta si mai multe persoane! 😀

Pentru un alt articol despre parfumuri, click aici.