Taberele si excursiile la munte au fost o parte speciala a copilariei mele. Imi amintesc cu placere momentele petrecute in jurul focului, cantand melodii cu toti colegii.

Pentru a impartasi acel sentiment unic cu generatiile viitoare, am decis sa scriu acest articol. Sunt zece piese speciale, ce merita ascultate si fredonate cu cei dragi!

1) Andrii Popa – Phoenix

„E haiduc si e vestit!” Andrii Popa e un personaj deosebit! O balada magica, atemporala, de la una dintre cele mai bune trupe romanesti.

2) Cotton Eye Joe – Rednex

Pentru un vibe country autentic, acest hit e obligatoriu! Plin de energie si cu un dans usor de memorat, va face senzatie printre cei mici!

3) Vreau O Minune – Holograf

Chitara electrica din varianta originala poate fi inlocuita cu una acustica pentru a acompania vocile tinerilor! Versuri puternice, pline de emotie!

4) Colo-n Vale – Menuett

Imi e greu sa descriu in cuvinte aceasta capodopera! E un cover de exceptie dupa o piesa populara romaneasca, o reinterpretare unica, cu un instrumental de exceptie!

5) Pink – Aerosmith

Un clasic al genului rock, piesa trupei legendare va aduce la viata dorinta de rebeliune impotriva unui sistem corupt, de libertate de exprimare si de dragoste la prima vedere!

6) Spirits – The Strumbellas

Pentru toti cei care simt ca se pierd pe drumul vietii, nu e nimic gresit in a cere o mana de ajutor! Viata merita savurata, in fiecare clipa, la fel ca aceasta melodie!

7) Karma Chameleon – Culture Club

Sunt curios daca acest hit isi va pastra din savoare si peste  inca zece ani, pentru ca pare sa sfideze legile timpului. E imposibil sa nu iti trezeasca o stare placuta de nostalgie!

8) DJ Vasile – Zdob si Zdub

Se-nvarteste roata, dar ce se vor mai invarti si oamenii in jurul focului! Plictiseala o sa fie ultima problema cu un astfel de ritm exploziv.

9) Ne bucuram in ciuda lor – Carla’s Dreams

Nu o recomand chiar prescolarilor, dar pentru liceeni e la fix! Mesajul nationalist si eliberator va pune zambetul pe buzele rebelilor din grup.

10) Intr-o nu stiu care seara – Semnal M

In comparatie cu numarul noua, ultima piesa din lista de azi este ludica, potrivita oricarei varste! Adultii sigur si-o amintesc cu drag din anii tineretii.

 

Pentru si mai multe melodii atemporale, click aici.