Vrei sa te imbraci dimineata si te intampina mormane de haine? Simti ca nu ai de unde alege si ca totul e un haos general? Nu te panica!

In acest articol, voi vorbi despre cateva trucuri pe care le aplic atunci cand organizez un sifonier sau un dressing. Sunt usor de implementat in fiecare casa si destul de ieftine!

1) pastile impotriva insectelor

Ma refer la cele cu ulei de lavanda, nu la optiunile extrem de toxice. Se gasesc in aproape orice supermarket sau hipermarket si pot fi folosite pentru cateva luni de zile, pana le dispare parfumul. Ele tin la distanta moliile si alte ganganii care ar putea ciuguli din haine!

2) umerase de acelasi fel

Plastic si lemn, catifea si sarma, transparente, verzi si albe… In loc sa ai un curcubeu in sifonier, mai bine alege o singura culoare (care se potriveste cu restul decoratiunilor din camera) si cumpara toate tipurile de umerase din acel set. Intreg spatiul va avea continuitate in urma acestui mic detaliu decorativ!

3) sortarea hainelor

Camasi la camasi, tricouri la tricouri si fuste la fuste. Pentru fiecare categorie, ar trebui sa existe un spatiu bine delimitat. Asa pot fi observate toate optiunile disponibile cand vremea e mai rece, multe articole sunt inca la spalat sau timpul e putin inainte de job!

4) indepartarea excesului

Umerasele nefolosite pot fi depozitate intr-un cos, langa masa de calcat. Cutiile de pantofi (cu exceptia celor ce pot fi revandute ulterior) ar trebui reciclate sau transformate in diferite proiecte artistice (machete, case de papusi, separatoare de sosete etc). Idei sunt cu sutele pe internet!

Hainele prea mici, lalai sau prea uzate pot fi donate, vandute sau reciclate. Ocupa spatiu inutil!

5) depozitarea in functie de sezon

Jachetele si vestele cu puf sau din nylon pot fi vidate in saci speciali folosind aspiratorul. Volumul lor e cel mai mare, iar vara aduna praf lasate afara!

Puloverele si maletele groase se pot impaturi si stoca pe rafturile de sus ale sifonierului in lunile calde, impreuna cu alte articole specifice sezonului rece. Nu recomand pastrarea lor in cutii de plastic sau in spatii neventilate deoarece vor capata un miros urat si mucegai!

Aceasta rotatie trebuie facuta tot timpul, in functie de vreme si de nevoi! Camasile si sacourile pot sta mereu pe umerase, deoarece sunt cele mai versatile piese si se calca mai greu!

Pentru a afla un secret despre calcatul camasilor, click aici.

Pentru idei de tinute interesante, click aici.