Alegerea locului pentru o prima intalnire sau pentru un meeting de afaceri e mereu dificila! Preturile, decorul si privelistea sunt aspecte de luat in considerare cand rezervam o masa intr-un un spatiu intim din capitala.

Inainte de a va prezenta lista cu cele 10 restaurante alese de mine, vreau sa va multumesc sincer pentru toate aprecierile si mesajele pozitive! Impreuna am ajuns la articolul cu numarul 100! 😀

Tot ce va recomand este testat de mine pe parcursul anilor. Fara o ordine anume, incepem topul cu:

1) NOR Sky Casual Restaurant (Sky Tower) 

Aflat la etajul 36 al uneia dintre cele mai inalte cladiri din Europa, NOR face partea din familia Stadio si Social One, avand meniuri similare, dar o echipa fresh si bine instruita. Privelistea este uluitoare, indeosebi la apus! Desertul din vata de zahar si ciocolata merita incercat cel putin o data!

Preturi: accesibile spre mari

Decor: relaxant, retro (canapele din piele si plante)

Priveliste: panorama capitalei

2) Phii16 (Calea Floreasca)

Deschis intr-o vila moderna, ascunsa intre blocuri, acest lounge putin cunoscut ofera mancare satioasa si bine gatita. Cu un bar ofertant si chelneri extrem de saritori, sederea la Phii16 se va transforma rapid intr-o rutina placuta!

Preturi: accesibile spre mari

Decor: modern, primitor (lemn si culori aprinse)

Priveliste: vedere la strada 

3) Sardin (Bulevardul Mircea Voda)

E locul perfect pentru cei ce poftesc la peste si fructe de mare proaspete, gatite dupa retete mediteranene si romanesti. Are un interior ce imbina rigiditatea orasului cu activitatile pescaresti si muzica relaxanta. Meniul este ajustat constant, in functie de sezon!

Preturi: mari

Decor: eclectic 

Priveliste: vedere la strada

4) Meze (Centrul Istoric)

Cu ingrediente aduse direct din Grecia si cu retete ca la carte, aceasta taverna cocheta se ascunde pe o strada cu piatra cubica si felinare. Atmosfera de vacanta si culorile specifice (alb si albastru) va vor oferi o senzatie de evadare, desi va aflati in mijlocul orasului!

Preturi: accesibile

Decor: traditional grecesc

Priveliste: case vechi 

5) La Cantine de Nikolai (Bulevardul Lascar Catargiu)

Daca doriti o experienta culinara demna de un bistro parizian, incercati acest loc splendid! Totul este facut cu mult bun gust, inclusiv aranjamentele din farfurie. Are un aer de eleganta autentica, fara a fi opulent!

Preturi: foarte mari

Decor: modern (design geometric, contraste)

Priveliste: ferestre acoperite cu draperii groase

6) Black by Doncafé Brasserie (Baneasa Shopping City)

Localizat la etajul doi din mall, langa Maxfun, acest loc este aproape gol in timpul zilei. Cei mai multi se vor inghesui la restaurantele aflate la nivelul inferior. Are o terasa deschisa vara si mancare internationala.

Preturi: accesibile

Decor: practic, simplu

Priveliste: obturata de un panou cu plante (pe terasa)

7) Hambar (Bulevardul Aviatorilor)

Un alt spatiu putin cunoscut, excelent pentru cei ce doresc preparate din carne. Zona in care se afla e umbrita de copaci si primitoare, iar mese sunt destule indiferent de ora. Va recomand sa gustati carnatii in stil nemtesc!

Preturi: accesibile spre mari

Decor: in stil vest-european

Priveliste: spre bulevard

8) Fior di Latte (Bulevardul Primaverii)

Meniul (prezentat pe tablete electronice) include zeci de preparate, de la sushi pana la risotto. Spatiul este modern si elegant, dar atmosfera primitoare si relaxata! Noaptea, terasa e decorata cu lumanari aprinse pentru o atmosfera intima si romantica.

Preturi: foarte mari

Decor: minimalist

Priveliste: case si copaci

9) Kane World Food Studio (Stefan cel Mare)

Aflat la parterul unei cladiri de birouri, acest restaurant spatios este bine aprovizionat cu o varietate uriasa de ingrediente. Retetele internationale ofera posibilitatea unei experiente placute pentru vizitatorii din strainatate. Interiorul este decorat cu tapet tropical, lampi in forma de maimuta si mobilier din rachita, pastrand insa o nota de simplitate moderna.

Preturi: accesibile

Decor: tropical, minimalist

Priveliste: spre Strada Tunari

10) Aqua (Soseaua Nordului)

Peste drum de Ambasada Chinei, restaurantul cu vedere la lac este destul de incapator, atat in interior cat si pe terasa. Mesele sunt mari si distantate generos unele de altele. Pe timp de noapte, decorul capata viata si intreaga atmosfera pare scoasa dintr-un film american cu milionari.

Preturi: foarte mari

Decor: opulent

Priveliste: spre parc

 

Pentru mai multe recomandari, click aici.