In ultimul timp, diferentele dintre cele doua zone geografice sunt tot mai vizibile : Europa isi deschide granitele pentru a face loc influentelor globale, in timp ce America incearca sa revina la statutul ei conservator.

Cand vine vorba de haine, stilurile ce au consacrat ambele regiuni nici ca puteau fi mai diferite! In acest articol voi vorbi despre caracteristicile fiecarei estetici si despre mentalitatea generala a maselor, fara a particulariza.

1) supradimensionat / croit pe corp

A: Conceptul de streetwear a fost dus la nivel de arta de catre persoanele publice de la Hollywood, urmarite constant de paparazzi si fotografiate in hainele de zi cu zi.

Orice tricou din bumbac cu doua masuri mai mare este cool! Tot ce e prea lung, prea lat sau deteriorat arata interesant in opinia celor de vor sa se imbrace precum Justin Bieber, Chris Brown, Kanye West sau Tyga.

E: Mersul la croitor semnifica pentru multi un nivel de trai inalt. Costumele si rochiile croite pe dimensiunile clientului sunt apogeul elegantei in opinia celor ce ii admira pe David Beckham, Harry Styles si Olivier Rousteing.

Materialele scumpe, ca lana si matasea naturala, sunt extrem de cautate. Multe firme europene sunt celebre tocmai datorita acestor produse de lux.

2) ultima moda / clasic si atemporal

A: Centrata in jurul unei mentalitati consumeriste, economia Statelor Unite evolueaza rapid. Orice e nou, fresh si limitat se vinde ca painea calda, indiferent de pret! Oamenii vor sa fie mereu pe faza, pregatiti de o noua tendinta in materie de incaltaminte sau genti. Exceptie fac cateva state din sudul tarii.

E: Reticenti la schimbare, multi europeni prefera un stil de viata echilibrat, sanatos si linistit. Hainele confirma lipsa interesului pentru noile trenduri, fiind rar aruncate dupa doar un an. Exceptie fac cateva state din vestul peninsulei.

3) pantofi sport / pantofi eleganti

A: Puma, Nike, Adidas, Vans, Converse. Doar cateva exemple de firme mari care s-au dezvoltat bine pe piata americana. Prin diverse colaborari si editii limitate, ele reusesc sa mentina interesul clientilor an dupa an. Pantofii comozi sunt prioritari intr-o lume in care mersul cu masina este esential!

E: Louboutin este exemplul perfect al gandirii europene. Pantofii trebuie sa fie pretiosi, opulenti, nu neaparat comozi. Firme precum Gucci si Philipp Plein au ascultat de consumatori si au oferit modele clasice cu un twist de lux (papuci cu blana, tenesi cu cristale, mocasini auriti).

 

Voua ce stil vi se pare mai interesant? 😀

Daca doriti sa descoperiti stilurile autohtone, click aici.