Vacantele in strainatate sunt mereu un prilej de bucurie si de relaxare. Pentru o experienta unica nu trebuie sa zburam foarte departe – Europa este plina de peisaje si orase superbe!

Pentru cei dornici sa exploreze continentul, am pregatit o lista cu 10 destinatii memorabile, mai putin frecventate de catre turisti! Am avut ocazia sa le vad in persoana, asa ca vi le recomand din inima!

1) Talinn – Estonia

Locul unde padurile ancestrale si casele din lemn se intalnesc cu marea, Talinn parca provine dintr-o carte de basme! Istoria locului, ce dateaza inca din timpuri medievale, continua prin tusa de modernitate oferita de cladirile din sticla si vasele de croaziera uriase.

Recomandat: parintilor cu copii, batranilor

2) Porto – Portugalia

Casa celebrului vin rosu, Porto este un mic oras plin de culoare, localizat pe malul Oceanului Atlantic. Privind de pe apa, strazile orasului urca gradat pe coasta dealului plin de case multicolore cu acoperis rosu. Noaptea, intregul loc are un aer extrem de romantic!

Recomandat: pasionatilor de vin, cuplurilor tinere

3) Creta – Grecia

Gazduind cel mai sudic punct din Europa, insula Creta este un loc divers din punct de vedere al peisajelor. Plajele cu nisip fin si drumurile inguste ce traverseaza muntii pot fi vizitate cu o masina inchiriata de la aeroport. Distantele intre orase sunt destul de mari!

Recomandat: pasionatilor de adrenalina, cuplurilor cu adolescenti

4) Capri – Italia

Exclusivist si intim, Capri ofera posibilitatea unei evadari pentru cei cu un buget generos. Insula inconjurata de ape albastre si presarata cu magazine de lux este un paradis pentru cei ce adora clima calda!

Recomandat: persoanelor publice, cuplurilor discrete

5) Bodensee – Gemania

Cunoscut si sub numele de Lacul Constance, acest paradis natural este situat la granita dintre Austria, Elvetia si Germania. Drumetii, plimbari cu bicicleta, pescuit sau inot – exista ceva pentru toata lumea!

Recomandat: studentilor, pasionatilor de sporturi nautice

6) Anvers – Belgia 

Ciocolata, magazine de haine, arhitectura medievala si piatra cubica – Antwerp este un labirint de strazi cu un farmec aparte! Poate fi vizitat usor atat din Olanda, cat si din Belgia!

Recomandat: cuplurilor cu bebelusi, batranilor

7) Cambridge – UK

Locul unde au fost filmate secventele cu celebrul castel Hogwarts, Cambridge este un loc plin de cultura britanica! Canalele navigabile sunt cea mai buna metoda de a vedea castelele, casele impunatoare si gastele canadiene.

8) Lacul Como – Italia

Amestecul dintre cultura italiana si cea elvetiana fac din acest lac glaciar un loc extrem de sofisticat. O plimbare cu vaporul poate fi scuza perfecta pentru o cina surpriza!

Recomandat: tinerilor indragostiti, persoanelor publice

9) Győr – Ungaria

La mai putin de o ora de Budapesta, acest oras linistit intruchipeaza esenta culturii maghiare. Cafenele si hotelurile cochete sunt perfecte pentru un city break tomnatic!

Recomandat: batranilor, studentilor

10) Delft – Olanda 

Localizat in apropierea centrului politic Haga, acest mic oras reuneste beneficiile experientei olandeze – liniste si pace, mancare internationala, magazine interesante!

Recomandat: cuplurilor cu bebelusi, studentilor

 

Pentru mai multe idei de vacante, click aici. 😀