Drepturile femeilor si ale minoritatilor sunt un subiect adesea controversat si dezbatut aprins in societatea actuala. Am evoluat mult ca oameni, dar inca mai avem de invatat din greseli pentru a contura o lume echilibrata, pentru a oferi generatiilor viitoare sansa la o viata sigura!

In acest playlist, am grupat 10 melodii cu mesaj feminist, pentru toate persoanele ce se simt defavorizate sau discriminate. Sper sa va ajute sa treceti peste momentele grele!

1) Santaclara – Emily Roberts 

Sarbatorile de iarna vin la pachet cu un personaj celebru, popularizat la nivel international de firma Coca Cola. In acest cantec, Emily instiga la revolta femeile din toate tarile, care muncesc pe branci in numele lui Mos Craciun, fara a primi multumiri sau respect.

2) Woman’s World – Cher

Raspunsul artistei la celebrul hit dedicat barbatilor, piesa este plina de energie pozitiva. Videoclipul simplu, dar eficient, contureaza si mai bine mesajul feminist prin diversitatea femeilor ce danseaza alaturi de solista.

3) Black or White – Michael Jackson 

Lupta contra rasismului a fost una dintre prioritatile acestui mare artist afro-american. Contrar zvonurilor, regele muzicii pop nu se decolora pentru a parea caucazian, ci suferea de o boala de piele.

4) Big Girls (You Are Beautiful) – Mika

Vesel si plin de optimism, simpaticul Mika spera ca mai multe femei sa isi aprecieze corpul si formele, fara a se simti urate! Societatea tinde sa contureze o imagine falsa despre frumusete prin modelele extrem de slabe si pozele din reviste, prelucrate pe calculator.

5) Big Girls Cry – Sia

Tristetea ce vine odata cu o despartire brusca poate fi naucitoare. Sia stie ca exteriorizarea sentimentelor nu e un semn de slabiciune, ci de putere. Puterea de a continua, de a lupta cu soarta!

6) Run the World (Girls) – Beyoncé

Imnul miscarii feministe – a definit o intreaga generatie! Este o piesa puternica, cu un dans inconfundabil.

7) Se Vede Pe Fata Ei – ADDA 

In Romania, femeia este perceputa ca un bun inepuizabil in zonele rurale. Din acest motiv, multe tinere aleg sa iasa din mizerie printr-un mariaj din interes. ADDA critica aceste traditii injositoare, lansand aceasta piesa de exceptie!

8) Aura – Lady Gaga

Alcatuita din metafore extrem de plastice, piesa aceasta deschide o lume noua, plina de posibilitati, pentru cei ce traiesc in simbioza cu arta sexualitatii, fara frica de consecinte.

9) The Boy Does Nothing – Alesha Dixon

„Does he clean up? No, he never cleans up!”

10) She’s a Lady – Lion Babe

Un cover extrem de bun, ce a ajuns in atentia publicului dupa o campanie publicitara H&M. Presa internationala a vorbit despre aceasta piesa si despre nevoia femeilor de a-si face vocea auzita intr-o societate misogina.

 

Pentru mai multe piese frumoase, click aici.