Un bebelus este o bucurie pentru cei mai multi dintre noi. Ca parinti, numerosi adulti se confrunta cu o dilema mistuitoare: ce culoare va avea camera copilului?

Ii va placea cand va creste mare? Se va potrivi cu restul casei? Ii va perturba somnul?

Toate aceste intrebari apar adesea in mijlocul unui magazin cu decoratiuni pentru casa, fara cea mai mica posibilitate de orientare in oceanul de optiuni.

Am scris acest articol cu scopul de a va ghida in achizitionarea de vopseluri, mobilier si decoratiuni pentru camera noului membru al familiei. Cele zece culori propuse vin cu un cod specific (de la Pantone), pentru o mai usoara localizare pe internet si in centrele de specialitate!

1) verde albastrui (319 C)

Un derivat din turcoaz, aceasta nuanta placuta si linistitoare aminteste de plimbarile cu barca prin delta, de jungla amazoniana si de picturile lui Vincent van Gogh. Neutra, ea poate fi asociata cu usurinta cu tonuri calde sau reci, cu metale pretioase si cu animale exotice.

2) galben pai (393 C)

Alaturi de un cer albastru pictat pe tavan, culoarea lanurilor de grau va da o senzatie de serenitare, de caldura, de libertate. Perfecta alaturi de lemnul alb si de ornamentele din rachita sau lut. Va da un aer proaspat, curat!

3) roz porcos (210 C)

De impact si extrem de simpatic, el poate fi folosit impreuna cu lemnul de fag pentru un aer rustic. La acest ansamblu se pot adauga ursuleti de plus si veioze din sticla pictata!

4) lavanda (7674 C)

Alaturi de griuri colorate si o lumina ambientala rece, aceasta nuanta va da impresia de seriozitate si de frig, dar va permite obiectelor din camera sa iasa mult in evidenta. Nu oboseste vizual si permite o odihna echilibrata!

5) galben caisa (150 C)

Tonic si revigorant, da o stare de caldura, dar trebuie dozat cu atentie! E un galben puternic, ce atrage toate privirile! Poate fi combinat cu imprimeul zebra si cu pietrele semipretioase pentru un decor cu influente africane.

 

Pentru nume de bebelusi rare, click aici.