Lumea modei este plina de haine frumoase si de oameni creativi. Este o industrie de miliarde de euro, conturata pe baza unor standarde inalte de calitate, originalitate si inovatie.

Orice designer, cand pune pe hartie conceptul pentru o noua prezentare, are nevoie de trei componente: o colectie pentru sezonul respectiv, modele si ambianta.

Muzica este o parte extrem de importanta din ambianta, alaturi de spatiul defilarii si de decor. Mai jos, am alcatuit un playlist cu 10 piese interesante pentru defilat, explicand in ce context stilistic le vad plasate pe fiecare in parte! Sper sa va placa!

1) Apple Cherry – Nao 

Dramatice si puternic colorate – asa se contureaza siluetele unei colectii ce ar acompania aceasta piesa suava. Sinestezie deplina!

2) Bad Liar – Selena Gomez

Ludica si sincera, melodia Selenei ar fi pe gustul unui creator de moda excentric si cutezator. De asemenea, urla Victoria’s Secret!

3) Smoke – Tender 

Eleganta si dramatism, trene si materiale pretioase – asa imi imaginez eu colajul de senzatii cu acest cantec sexy pe fundal.

4) Stand Up – Hindi Zahra 

Piesa aceasta, cu un vibe retro superb, ar desavarsi o colectie de inspiratie romantica, transpusa in actualitate. Dantela si culori sterse, un machiaj natural si accesorii lacuite.

5) Dark Jazz – Parov Stelar 

Costume de lux si accesorii din piele neagra pe aceasta melodie puternica, misterioasa si austera.

6) Take Me Away – The Amateur

Costume de baie, haine de plaja, vara si iar vara!. Imi transmite o stare calda, ca de malul marii intr-o zi cu soare.

7) Take Off – Betty Boo

Sfidatoare si avant-garde, buna pentru o linie de haine cu imprimeuri colorate. E o piesa cu mult tupeu si cu un ritm alert!

8) The Celts – Enya

Colectia ar fi rustica sau tribala, cu elemente din blana si piele. Enya reuseste mereu sa impresioneze prin calitatile ei vocale!

9) The Puzzle – Ane Brun 

Haute-couture! Clar! Intr-o sala de marmura vegheata de statui si ornata cu zeci de candelabre impozante, ar intra modelele imbracate in rochii brodate cu cristale si pietre pretioase.

10) Vibes in the Desert – DJ Quincy Ortiz

Ceva de inspiratie orientala, intr-o sala aurie. Materiale diafane,  precum matasea naturala si inul, dar si bijuterii statement, atent lucrate.

 

Pentru mai multe melodii interesante, click aici.