Suntem familiarizati cu gentile Louis Vuitton, ceasurile Hublot, sampania Dom Pérignom si parfumurile Guerlain. Le vedem in magazine, adesea cu preturi mult peste bugetul nostru. Ce au, insa, toate aceste produse de lux in comun?

O mana de oameni le detine pe toate! Mai precis, corporatia internationala LVMH. Aceasta atrage noi investitori anual prin inglobarea de noi firme exclusiviste, pastrand iluzia diversitatii pentru clienti, dar maximizand profitul pentru manageri.

Daca numele mari precum Unilever si Nestlé prefera sa se faca auzite, asociand firmele pe care le detin cu logoul principal pe etichetele produselor si in campaniile publicitare, LVMH adora tacerea.

Acest model de business in care firma centrala nu se face remarcata permite o flexibilitate extrema pe piata globala. Desi la ei pe site datele sunt cat se poate de transparente, ele au scopul de a incita posibilii investitori, nu pasionatii de genti si cosmetice.

In magazine, vedem Tag Heuer, Hennessy, Fendi si Christian Dior (nume cu vechime si prestanta), dar banii ajung in acelasi loc, anume biroul de conducere LVMH. Deviza managerilor este simpla: tot luxul lumii sub acelasi acoperis.

Daca acest articol e util pentru prieteni, dati share. 😀

Petru o lista completa a firmelor detinute de acest gigant, click aici.