Asculti un post de radio in masina si, brusc, auzi o piesa veche de zece ani! Iti trezeste tone de amintiri si o senzatie placuta de nostalgie. Dar nu ai idee cine o canta!

Mai jos, am adunat 10 cantece romanesti uitate, de la inceputul anilor 2000, care sper sa va aduca zambetul pe buze! Multe dintre ele au fost hituri la vremea lor, dar au intrat treptat intr-un con de umbra.

1) Ghita – Cleopatra Stratan

Cand a lansat acest single, fata lui Pavel Stratan era inca foarte tanara. A facut furori in randul parintilor, dar cumva, in simplitatea ei, a prins si la generatiile mai noi! Simpatica foc Cleopatra in videoclip!

2) Voila – Radio Killer

Inovatoare pentru acei ani, aceasta piesa electronica rasuna din toate cluburile. Astazi, mai e folosita doar pentru antrenamentele de la sala. Negativul nu e rau, totusi!

3) Africana – Delia

Inainte de imaginea bine conturata de star pe care o are astazi, Delia a trecut printr-o perioada in care a explorat diferite stiluri muzicale, mai putin cunoscute in Romania.

4) Mandala – Fly Project 

Tin minte ca toate discotecile de pe litoralul Marii Negre propuneau acest hit, seara dupa seara! O piesa de vara, tonica.

5) Munky Funky – Corina

Raman la parerea mea : a aparut mult prea devreme pentru a fi apreciata pe deplin. Corina era cu mult inaintea altor artisti din generatia ei cand venea vorba de subiecte considerate tabu!

6) Love Is Music – Sore

Acum are un sot minunat si un copil, dar pe atunci, Sore era inca o pustoaica rebela. O piesa sexy si plina de energie pozitiva, a fost debutul ei ca artist solo, imediat dupa era Lala Band.

7) Sofia – Montuga 

Clipul oficial pentru aceasta piesa este extrem de amuzant! Ritmul e bun, chiar si dupa toti acesti ani.

8) My Love – Sophia

Promovata in cadrul unui show televizat, nu a fost un succes comercial extraordinar. Are un vibe unic si un stil rar abordat in zona balcanica. Din pacate, colaborarea cantaretei cu MediaPro Music a fost de scurta durata.

9) Undeva in Balcani – Puya

„Europa credea ca venim s-o vizitam. Surpriza, suntem aici ca s-o invadam!” Un hit care a definit un popor intreg, din vremea de glorie a rapperului. Versurile urla adevarul despre o trista realitate.

10) Mi Ritmo – Free Deejays

Era inceputul verii, intr-o excursie in Grecia, cand mi-a aratat o fosta colega piesa. Poate ca nu e pe gustul tuturor, dar cu siguranta iti da o stare buna si chef de dans!

 

Pentru versuri romanesti memorabile, click aici.