Ai haine pe care nu le mai porti? Sticle de vin de la ultima petrecere? O farfurie ciobita? Nu le da la gunoi! Exista o solutie mult mai buna pentru fiecare dintre ele!

1) DONEAZA hainele vechi 

Odata spalate si impachetate frumos, ele pot fi duse cu masina la o casa de copii sau la un azil de batrani. Cineva se va bucura sa le primeasca! Pentru cei ce stau la bloc, consiliul de administratie poate stabili o persoana care sa se ocupe o data pe an de un drum la orfelinat prin care sa transporte hainele pentru toti conlocatarii, preferabil in apropierea Craciunului! Cei care au copii pot dona si jucarii nefolosite de cei mici! 😀

2) RECICLEAZA sticlele

Fiecare oras are statii de procesare pentru plastic, sticla si metale. Inainte de a arunca la ghena sau in tomberon saci plini ochi, sorteaza sticlele si recipientele mai mari, ambalajele si cartoanele. Lasa-le langa ghena, intr-o alta cutie. Cineva le poate duce la statia de reciclare pentru cativa bani in plus! Consiliul poate solutiona si acest aspect dupa o scurta sedinta!

3) REINVENTEAZA farfuria ciobita

Pe Youtube, Google si Instagram gasiti sute de proiecte DIY (do it yourself) care explica pas cu pas ce se poate obtine din obiecte nefolositoare de prin casa. De la bijuterii la ornamente de gradina, optiuni exista din plin! Cei mici se vor bucura sa aiba o noua ocupatie in weekend, bunicii pot primi cadouri interesante, iar prietenii vor fi curiosi sa afle de unde au aparut toate decoratiunile faine!

 

Ca o scurta incheiere, mesajul meu e unul simplu: cinci minute de atentie pot salva ore intregi de munca pentru zeci de oameni. Planeta e deja intr-o stare precara, nu ar fi minunat sa o ajutam in loc sa facem tot mai multe prostii? Spor!