Am fost martor anul trecut la un fenomen neasteptat: o tara intreaga a inceput sa se uite la noua emisiune de pe Kanal D, intitulata simplu „Bravo, ai stil!”.

La prima privire, iti poate lasa senzatia de productie low-cost, bombardata cu plasare de produse si certuri regizate. Insa, cu timpul, sunt sanse mari sa te indragostesti de acest show!

De ce? Simplu!

1) melodiile sunt geniale

Nu stiu cine alege toate piesele, dar in viata mea nu am auzit Patricia Kaas si Eminem in acelasi show televizat! Atat de multa diversitate, mai rar!

Primul sezon a fost destul de comercial din acest punct de vedere, dar in sezonul urmator a inceput distractia. Telefonul meu e tot timpul pe Shazam, in speranta ca mai prind o piesa noua!

2) tinutele sunt actuale, chiar avant-garde

Cu stilisti sau fara, fetele fac combinatii de vis. Marile case de moda propun o estetica noua azi, concurentele o aduc in platou la cateva zile diferenta!

Exista influente retro, rock, punk, rustice, eclectice, hippie, romantice, urbane si lista poate continua! Un adevarat spectacol vizual pentru cei pasionati de arta si de frumos!

3) fetele sunt extrem de simpatice

Se mai tachineaza intre ele pentru rating, dar trebuie sa recunosc ca le indragesc! Nu promoveaza doar incultura, stiu sa rada cand e cazul si au tupeu din plin. Cel mai tare ma bucur sa vad tinere incurajate sa fie originale la televizor!

4) juriul are glume si comentarii memorabile

Am ras copios cu cei patru jurati! Mai ales cu Maurice si Raluca! E greu sa nu zambesti cand vezi cu cat umor priveste juriul tinutele oribile ce mai apar din cand in cand in platou.

De asemenea, cred ca vor publica un intreg dictionar cu toate cuvintele inventate in aceasta emisiune! Visa, mopsica, sombra, babificare – doar cateva dintre expresiile celebre!

5) lupta impotriva normelor societatii

Echipa de fotbal feminin a Ralucai, Ilinca prezentand gravida, Maurice si Razvan declarandu-si orientarea sexuala, Iulia Albu si stilul ei excentric. E minunat sa vezi atat de multa libertate in acest show!

Pentru o tara blocata in trecut si cu oameni extrem de critici, emisiunea asta a facut minuni! De la un capat la altul al primelor doua sezoane, echipa s-a confruntat cu subiecte feministe, religioase, politice, estetice si culturale, sfidand numeroase cutume invechite, inregistrand audiente record episod dupa episod.

Daca nu pentru restul argumentelor, macar pentru asta e de apreciat echipa Kanal D. A facut posibila evolutia societatii romanesti, putin cate putin!

 

Astept cu nerabdare sa vad cine castiga sezonul al doilea!