De la crochiu pana la produsul final este adesea un drum lung. Azi am avut ocazia sa discut cu Alin Dinica, un om cu o perspectiva diferita asupra conceptului de design vestimentar.

El a reusit sa puna pe picioare un business care rezista pe piata romaneasca de aproape 8 ani. Ideea de baza este simpla: colectii atemporale, materiale calitative si executie imaculata.

M-am intalnit cu el si am vrut sa descopar secretele acestei meserii, atat de ravnita de tinerii din ziua de azi.

M: Cum a inceput povestea ta de succes din capitala?

A: Totul a pornit cu o colectie de bijuterii handmade, care a prins foarte bine la public. De acolo, am gandit pas cu pas un brand in jurul numelui meu. Astazi, AD Couture are clienti in toata tara!

M: De unde iti vin idei noi? Ce te inspira?

A: Pentru mine, un reper important in lumea modei a fost John Galliano, pe vremea cand lucra pentru casa de moda Dior. Acel personaj m-a fascinat! Dar ideile pot veni de oriunde. Orice vad in jurul meu, sau mai bine zis oamenii cu care interactionez, sunt o sursa constanta de idei bune.

M: Ce iti place sa creezi cel mai mult?

A: La haine, procesul de creatie e complex. Acolo te poti juca cu ideile cel mai bine! La pantofi e mai dificil, prind bine doar modelele clasice, nu si cele de podium.

M: Te bucuri de clienti importanti? Ai imbracat vedete?

A: Am colaborat cu persoane publice, dar mai mult pe partea de styling. Indeosebi doamnele din televiziune! Cel mai recent, am lucrat cu o trupa de baieti pentru un videoclip muzical!

M: Daca ai putea avea o colaborare cu un alt designer, cine ar fi?

A:  As lucra cu Gina Cas. Are idei bune, are concepte inovatoare! Ea m-a impresionat cel mai mult dintre designerii new entry!

M: Pentru cei care vor sa urmeze calea ta, ce sfat le poti da?

A:  Munca si ambitie! Trebuie sa iti doresti sa faci ceva cu adevarat, prin fortele tale.

IMG_5514

Daca v-a placut acest interviu, puteti sa dati share pe retelele de socializare! 😀

Pe Alin Dinica il gasiti pe Facebook si pe Instagram ca @alin_dinica.