Ai chef de o renovare rapida dar nu vrei sa faci un imprumut la banca? E o dilema cu care ne confruntam toti, dar care poate fi solutionata repede si ieftin!

M-am gandit sa scriu un articol cu sfaturi pentru cei ce doresc o schimbare low-cost in dormitor,sufragerie sau baie. Daca nu aveati idei pana acum, ati ajuns unde trebuie!

1) oglinzi si tablouri 

In toate casele in care am fost, am vazut numerosi pereti albi si plictisitori. O varianta buna pentru a-i inveseli este sa dati cateva gauri si sa montati patrate de dimensiuni diferite unul langa altul!

Pot fi fotografii, picturi, desene, colaje sau oglinzi. Important este sa alegeti o tema (si o paleta de culori) in concordanta cu restul camerei! Organizati pe hartie intregul aranjament, desenati punctele cu un creion pe perete si apoi  folositi o masina de dat gauri pentru a incepe amplasarea cuielor.

2) tavan si pereti in nuante inchise

Un strat nou de vopsea va improspata incaperea in care dormiti ! Pentru a moderniza estetica locuintei, puteti opta pentru culori inchise, indeosebi pe tavan.

Daca nu sunteti indragostiti de negru, puteti incerca bleumarin, gri sau verde inchis. Lumina va arata mai bine pe acest fundal, iar piesele de mobilier si podeaua deschise la culoare vor realiza un contrast placut!

3) parfumuri de camera

Vanilie, trandafir sau iasomie! Puteti incerca in fiecare luna un miros nou! Intreaga casa va capata un aer primitor si cald!

Pentru dressing si sifonier, recomand pastilele cu ulei de lavanda. Ajuta la indepartarea moliilor si dau un miros fresh hainelor!

4) perne colorate

Acestea pot avea diferite forme, marimi si texturi. Ele dau viata unei canapele vechi, unui pat matrimonial sau unor scaune de bucatarie. Se pot lua ca un set pentru un efect de opulenta sau, din contra, pot fi combinate intre ele pentru un efect chic si spontan!

Pentru fetele de perna pe care dormiti, recomand materialele naturale absorbante. Cele sintetice capata un miros neplacut in timp din cauza transpiratiei si sebumului!

5) tehnologie multicolora

O cafetiera rosie, un toaster roz, un mousepad verde sau o husa de telefon cu urechi. Toate acestea pot contribui la estetica locuintei! In loc sa cumparati totul pe alb si negru, cautati variantele mai colorate.

Exista numeroase electronice si electrocasnice colorate ce pot aduce un suflu proaspat camerelor in care sunt amplasate! Culorile puternice devin automat puncte de interes.

 

Spor la renovat va doresc!

Daca v-a placut acest articol, nu uitati sa dati share! 😀