Mergand prin diferite orase din Europa, am observat numeroase magazine specializate in articole vestimentare „batrane”. In termeni de specialitate, ele se numesc vintage.

Mai nou, moda hainelor de pe vremea bunicii a patruns si pe teritoriul tarii noastre. Ce era inainte un simplu SH, acum este redenumit incorect Vintage Shop.

A nu se face confuzia cu termenul retro. Hainele retro pot fi cumparate direct din magazin – ele isi au inspiratia in trecut, dar sunt fabricate in prezent.

Revenind la hainele second hand! Foarte rar produsele vintage vin nepurtate si cu etichete. Ele au indurat testul timpului si ar trebui sa ne bucuram ca le mai gasim intregi, atarnate pe un umeras.

Materialele naturale, daca nu sunt pastrate in conditii bune, capata un miros neplacut, mucegaiesc sau se decoloreaza. Din acest motiv, camasile si rochiile din rayon si vascoza impanzesc sectiunea anilor ’80.

Cand plecam la „vanatoare” de raritati, este important sa stim unde mergem! Magazinele de la coltul blocului accepta aproape orice fel de produs pe rafturile lor, pe cand un butic de specialitate va ofera sansa sa cumparati raritati de la Chanel, Pucci, Escada sau Versace. Preturile sunt, insa, pe masura!

Daca doriti sa gasiti magazine in zona in care va aflati, dati un search pe google. De exemplu, „vintage shops Berlin” va deschide o harta cu toate punctele de interes. Daca sunteti indecisi, consultati recenziile si topurile altor cumparatori.

Spor la shopping! 😀