Ce-ar fi viata fara zile triste? Unii sustin ca o placere! Eu cred, totusi, ca avem nevoie de melancolie si dor pentru a putea aprecia pe deplin starile de bine, atat de rare in ziua de azi.

Am adunat in acest articol cateva piese frumoase, pline de emotie, pentru cei cu inima ranita (din dragoste sau de prea mult dor). Sper sa va placa!

1) Sa nu-mi iei niciodata dragostea – Holograf

Versuri tandre, voce calda, instrumental de exceptie. O legenda muzicala! Pe melodia asta iti vezi dansand parintii, pe melodia asta iti vezi dansand copilul la balul de absolvire, pe melodia asta plangi si razi si nici nu mai realizezi ce simti cu adevarat.

2) Kiss from a Rose – Seal 

Cat imi doresc sa pot sa strang piesa asta in brate si sa ma contopesc cu ea… Este prea frumoasa pentru cuvinte, prea frumoasa pentru a o intelege pe deplin in acest moment al vietii mele. Dar o scriu aici, in speranta ca si altcineva o simte la fel de puternic prin toti porii!

3) Give Me Some Love – James Blunt

Nu am stiut ce piesa sa aleg din albumul All The Lost Souls, pana am ascultat iar aceasta capodopera. Va veti regasi cu siguranta in melancolia solistului! Pe locul doi, la mica distanta, este Primavera in Anticipo cu Laura Pausini.

4) Please Don’t Leave Me – P!nk

Pentru cei blocati in relatii toxice, exista mereu o scapare. Poate nu apare imediat, dar cu timpul iese sigur la lumina.

5) Luka – Suzanne Vega

„My name is Luka. I live on the second floor.” Unul dintre acele cantece ce iti lasa un gust dulce-amar. Pentru cei carora nu le e frica sa admita ca indiferenta doare cel mai tare!

6) Why Try – Ariana Grande

Usor tragica, teribil de onesta. Piesa cantaretei e ca un dus rece dupa o cearta fierbinte, iar vocea ei e memorabila.

7) Complicated – Avril Lavigne 

Urla, urla, urla si mai tare! Lasa emotiile negative sa evadeze. Cand simti ca nu mai ai ce sa mai spui, scrie. Cand te doare mana, asculta piesa asta. Imi place cum se leaga acest articol.

8) De dorul tau – ADDA

E recent lansata, dar pare veche de o mie de ani. Fata asta are un talent rar: simte ce canta! Si canta ce simte, ce simtim toti.

9) The Closest Thing to Crazy – Katie Melua

E ca o briza rece, e ca o ploaie de vara. E un alt tip de muzica trista: acea tristete provenita dintr-o sinceritate copilareasca, din umilinta si sperante desarte.

10) Irreplaceable – Beyoncé

Multa lume se simte mai puternica dupa piesa asta. Mie imi aminteste prea mult de oamenii care dupa despartire uita toate declaratiile de dragoste eterna.

 

Pe voi ce piese va ajuta sa depasiti momentele grele?