Muzica e o componenta esentiala din vietile noastre! Ne place, ne relaxeaza, ne ajuta sa ne concentram cand facem sport sau sa ne distram cand suntem in club.

Pentru anul 2017, exista un trend clar in industria muzicala. Vom analiza impreuna cateva tipuri de piese ce se regasesc pe toate posturile de radio, dar si melodii mai vechi care se pot incadra in actualitate:

1) colaborari previzibile

Daca anii trecuti era fascinant sa asculti un duet intre doi artisti diametral opusi (de exemplu Beyoncé cu Lady Gaga sau Rihanna cu Eminem), acum sunt la moda colaborarile intre artisti similari, ce canta acelasi gen de muzica.

Taylor Swift si Zayn Malik, PARTYNEXTDOOR si Nicky Minaj, trupa G Girls, Shakira si Maluma, Britney Spears si Tinashe. Lista poate continua! Daca vreti sa completati un playlist de dans fresh, puteti cauta piese similare din anii precedenti (Love Me Harder, Cola Song, On The Floor) care se incadreaza in aceasta categorie.

2) vibe tropical

Versuri in spaniola, portugheza sau albaneza, ritmuri latino, influente reggae. Aceasta revenire la stiluri insulare sau exotice este extrem de vizibila in noul album Drake, dar si in multe piese de la Era Istrefi, Major Lazer, Inna si Clean Bandit.

Sunt perfecte pentru plaja si merg la fix cu hituri celebre de la Bob Marley, Enrique Iglesias si J Balvin.

3) voce distorsionata pe fundal electronic

Cu origini in festivalurile de muzica house si electro-house, solistele acompaniate de un DJ rasuna mai nou din toate cluburile. Vocea lor trebuie sa fie prelucrata, sa sune ca de pe alta planeta, sa induca o stare de transa.

Melodiile de acest gen se pot grupa cu hituri de la Ellie Goulding si Kylie Minogue pentru un party cu adevarat special.

4) remixuri dupa clasici

Versuri din anii ’80 sau ’90 puse intr-o lumina noua, cover-uri neasteptate si hituri internationale reinterpretate pe beat-uri trap sau rap. Exista sute de variante ce pot fi ascultate pe YouTube: mai nou, orice artist care se respecta are un remix pe masura. Cativa au mers la extrem, promovand astfel de remixuri pe paginile lor oficiale.

5) asocieri de traditii si culturi

Arabic trap, heavy metal si folk, R&B albanez, pop-reggae, swing electronic.

La fel ca in fashion, in muzica oamenii incearca directii noi. Multe dintre acestea sunt unice, proaspete si neasteptate. Nu cuvintele sunt importante, ci starea pe care o transmit piesele tinerilor ascultatori.

Parov Stelar, ADDA, SOFI TUKKER, Touch and Go, Neon Hitch – cu cat mai multi, cu atat mai bine. Se prea poate ca in urmatorii ani sa vedem tot mai des solisti si trupe care fac tranzitia de la un gen muzical la altul.

Care dintre aspecte v-a surprins cel mai mult? Voi ce piese ascultati anul acesta? Lasati un comentariu mai jos! 😀