Incepand cu hainele din sifonier si terminand cu trusa de farduri, este important sa intelegem ca orice decizie legata de corpul nostru poate sa fie placuta vizual sau, din contra, un fiasco total!

Un stilist vestimentar talentat va incepe prima consultatie cu acest test simplu, dar vital: identificarea subtonurilor pielii. Acestea nu sunt determinate mereu de procentul de melanina (tonurile) sau de rasa din care provenim si sunt esentiale in dezvoltarea unei estetici personale omogene.

Primul pas este clasificarea venelor in functie de nuanta.

Cand privim vasele de sange de la incheietura sub lumina naturala, observam tente mov-albastrui, albastru-verzui sau olivii. In aceeasi ordine, ele sunt asociate cu subtonurile reci, temperate sau calde. 

Al doilea pas este alegerea metalelor din bijuterii si accesorii.

Subtonurile calde tind sa se amestece placut  cu nuantele de bronz si auriu, pe cand cele reci merg spre argintiu (aur alb, inox, platina) . Subtonurile temperate (medii) pot utiliza cu succes toata gama de accesorii dintr-un magazin de bijuterii.

Al treilea pas este stabilirea unei palete de culori, in functie de preferinte si de posibilitati.

Dupa ce ne-am facut o idee generala, putem trece la etapa cea mai dificila: corelarea nuantelor de pe noi cu tipul nostru de piele. Trebuie sa luam in calcul tatuajele, vopseaua de par, produsele de make-up, articolele vestimentare si chiar decoratiunile interioare.

Toate categoriile de subtonuri pot fi asociate in mod armonios cu urmatoarele palete cromatice: non-culori (alb, negru, gri), griuri colorate, albastru-verzui (teal) si purpuriu inchis (eggplant).

Subtonurile reci merg mana in mana cu numeroasele nuante de rosu si albastru asociate cu iarna/primavara (ca de exemplu trandafiriu, fuchsia, lavanda, bleumarin, baby blue sau roz pudrat). Un imprimeu geometric (regulat), precum liniile verticale sau carourile, incadreaza frumos zona capului.

Subtonurile calde se potrivesc cu nuantele de vara, ce degaja o aura exotica (cum ar fi ocru, oranj, corai, oliviu, bej, crem, verde electric sau galben neon).  Orice tip de animal print este indicat aici!

Persoanele din categoria de mijloc pot opta pentru o estetica mixta si o cromatica tomnatica, dar trebuie sa fie atente sa nu ajunga in extreme! Culorile prea sterse sau prea puternice, indeosebi cele electrice, pot da senzatia de sintetic, de nefiresc. Un outfit verde smarald (sau chiar azuriu) este varianta sigura pentru subtonurile temperate. Imprimeurile mai putin evididente (camuflaj, buline) si cele florale sunt ideale.

 

Eu ma incadrez in categoria subtonurilor temperate. Voi unde va regasiti? 😀