Barbatul modern se confrunta cu noi dificultati! Viata sa de odinioara, cu reguli precise, se apropie tot mai mult de actiunea din romanele politiste, mai ales in preajma femeilor.

In ciuda numeroaselor aspecte neplacute, reprezentantii sexului masculin au obiceiul sa isi ingreuneze si mai tare existenta prin 5 probleme inexplicabile, de zi cu zi:

1) closet vs pisoar

Mersul la toaleta este, dincolo de toate, o nevoie fiziologica.

Odata intrati in baile publice, barbatii simt nevoia sa puna monopol pe pisoare „din comoditate”. Nu numai ca acest lucru este incomod daca ai bagaje pe umar, dar nu am putut niciodata sa inteleg placerea unora de a se compara cu vecinul care se usureaza in stanga sau in dreapta. In plus, mersul la closet pentru urinare este considerat ceva feminin. Vin cu o intrebare simpla: cand sunteti in vizita la rude acasa, va usurati cu usa deschisa?

Si va rog: spalati-va pe maini dupa!

2) statul picior peste picior

In orice cerc extins sau multime de oameni, barbatii isi gasesc cu greu o pozitie comoda. Fie ca stau drepti sau asezati, le este aproape imposibil sa isi relaxeze mainile si picioarele.

Picioarele incrusisate reprezinta pentru masculul alfa o poveste de groaza, destinata batranilor si femeilor. Va dau o veste buna: nimeni nu e preocupat de pozitia voastra pe scaun! Barbatii siguri pe ei si relaxati nu pun pret pe felul in care gesticuleaza, danseaza, stau pe canapea sau mananca. Gesturile vin natural, din reflex!

3) masina de lux parcata in fata garsonierei

Cu scopul de a impresiona prietenii si fetele, salariul unui barbat obisnuit pe urmatorii 10 ani ajunge adesea in contul unei reprezentante auto. Ideea ca o masina poate fi mai importanta decat o casa este eronata din doua puncte de vedere!

In primul rand, masinile noi se devalorizeaza din clipa in care ies pe strada, pe cand imobiliarele sunt o investitie pe termen lung. In al doilea rand, masinile se cumpara in functie de venituri, fiind impartite pe segmente de piata. O decapotabila de lux se adreseaza acelui procent mic din populatie care isi permite o astfel de achizitie! Daca nu va incadrati in acel tipar, va recomand o masina fiabila, precum un Prius.

4) dependentele „ereditare”

Pariurile sportive, fotbalul, jocurile de noroc, mersul la casino (pentru „pacanele”) si tigarile de foi. Toate acestea si multe altele provin dintr-o parere eronata conform careia barbatii care nu vor sa se maimutareasca sau sa se drogheze cu substante nocive sunt niste fatalai. Soc si groaza: aceste aspecte nu sunt parte din codul nostru genetic! Exista activitati mult mai dificile pe care le puteti incerca intr-o viata, precum cantatul la instrumente muzicale, sporturile extreme sau plimbarile prin salbaticie. Din pacate, prea multi inca au senzatia ca urlatul pe stadion le aduce fel de fel de beneficii.

5) frica diversitatii in grup 

Proletari din toate.. ahh stati, am gresit discursul!

Un grup social poate fi format din mai multe sexe, mai multe rase, mai multe religii, mai multe profesii etc.

Imi este greu sa inteleg de ce barbatii simt nevoia ca toti cei din anturajul  lor sa faca exact acelasi lucru. Scopul masculilor este ca o singura echipa de fotbal sa fie mentionata, o singura religie sa fie prezenta la mesele de sarbatoare, o singura orientare sexuala sa domine la mesele din club, un singur tip de costum sa fie prezent la inmormantari si botezuri. Dupa ani de zile in care am observat romani trasi la indigo, m-as bucura sa vad tipi carora nu le e frica sa aduca ei trendurile in cadrul grupului: sa nu existe un lider, ci mai multe voci, sa nu existe stigma, ci intelegere si fratie.

 

Daca v-a placut acest articol, gasiti varianta pentru femei aici.