Pentru ca imi respect promisiunile, vin astazi cu o noua lista plina de minunatii autohtone. Sunt locuri mai mult sau mai putin cunoscute, in functie de regiunea tarii de unde proveniti.

Sper ca aceste locatii sa va inspire sa descoperiti Romania in toata splendoarea ei!

1) Castelul Peles (judetul Prahova)

Situata in apropierea orasului Sinaia, constructia este o minune arhitecturala, inaugurata in anul 1883. Peisajele montane din jur acompaniaza taboul castelului si iti confera o senzatie de serenitate.

2) Gradina Botanica Alexandru Borza (judetul Cluj)

Decorata cu arta japoneza si palmieri tropicali, aceasta colectie impresionanta de plante se afla in inima Transilvaniei. Cu putin noroc, puteti surprinde numeroasele cupluri ce isi fac poze de nunta primavara printre ciresii infloriti.

3) Cheile Turzii (judetul Cluj)

Daca tot vizitati zona, la 15km de Cluj-Napoca se afla Muntii Trascaului. In jurul lor a fost infiintata o rezervatie naturala pentru a proteja frumusetile defileului ce taie masivul de piatra in doua.

4) Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa (Bucuresti)

Renovat si redeschis recent, muzeul gazduieste colectii de animale impaiate si fosile rare. La intrarea in cladire se organizeaza adesea expozitii temporare cu animale vii, acvarii sau terarii. Biletele au preturi accesibile!

5) Therme (Bucuresti)

Pentru cei pasionati de inot sau dornici de putina relaxare, complexul ultramodern Therme beneficiaza de apa calda si o temperatura constanta pe tot parcursul anului. Puteti face o baie in interior inca din ianuarie sau va puteti bronza pe gazon in lunile de vara.

6) Mamaia Nord (judetul Constanta)

Una dintre cele mai exotice statiuni de pe litoralul romanesc va ofera petreceri incendiare incepand cu luna mai si pana toamna. Desi plaja nu este atractia principala, Mamaia are un farmec aparte, in mare parte si datorita cluburilor si teraselor de lux. Cazarea poate fi o problema asa ca va recomand sa cautati inca din timp camerele dorite!

7) Centrul Vechi Sibiu (judetul Sibiu)

Construit in urma cu multe secole ca o fortificatie in jurul orasului medieval, centrul istoric din Sibiu ascunde Podul Minciunilor si Turnul Sfatului, printre altele. Orice roman ar trebui sa viziteze acest loc incredibil cel putin o data in viata!

8) Balea Lac (judetul Sibiu)

In apropiere de Sibiu, ascuns de crestele Carpatilor, se afla Lacul Balea. Acest lac glaciar, situat la peste 2000m altitudine in Muntii Fagarasi, este accesibil doar cu masina. Cand e zapada destula, puteti practica sporturi de iarna pe versanti si va puteti retrage la cabana din lemn de la marginea apei.

9) Castelul Corvinilor (judetul Hunedoara)

Unul dintre cele mai mari din Europa, castelul ridicat de catre Ioan de Hunedoara este o atractie internationala. Cu un pod suspendat si turnuri impunatoare, constructia medievala pare scoasa dintr-un film istoric. Un tur complet va permite sa intelegeti stilul de viata al oamenilor din acea perioada sangeroasa!

10) Chipul lui Decebal (judetul Mehedinti)

Sculptat in piatra pe malul Dunarii, acest monument impunator poate fi vazut de pe apa ca parte din turul defileului de la Portile Mici. Este cel mai inalt basorelief din Europa, situat in apropierea orasului Orsova.

Daca vreti sa cititi si partea intai, dati click aici.