Din dorinta de a explora taramuri indepartare, uitam de locurile magice de la noi din tara. Romania ascunde la fiecare pas comori nebanuite!

Prin acest articol, imi doresc sa va prezint cele mai frumoase destinatii de vacanta autohtone. Sunt acele peisaje parca scoase din rama, pe care le recomand oricarui iubitor de frumos:

1) Vulcanii Noroiosi (judetul Buzau)

Parca extras dintr-o expeditie pe luna, biotopul acestei rezervatii naturale este unic si memorabil. Formatiunile geologice din zona sunt efectul gazelor naturale ce ies din subteran.

2) panorama orasului Brasov (judetul Brasov)

Pe drumul plin de serpentine ce uneste resedinta de judet cu statiunea alpina Poiana Brasov, exista un popas superb unde puteti privi intreg orasul de la inaltime. Noaptea, sutele de lumini din vale palpaie la unison si sporesc senzatia de romantic.

3) Castelul Bran (judetul Brasov)

Casa sangerosului Vlad Tepes, acest loc de legenda a starnit interesul international pentru povestile cu vampiri. La poalele monumentului se intrepatrund strazile medievale ale orasului Bran.

4) Pestera Ursilor (judetul Bihor)

Plina de stalactite si lilieci, aceasta destinatie neobisnuita ne reda pofta de aventura si ne face sa ne simtim ca niste adevarati exploratori. Temperatura din interior se mentine constanta pe tot parcursul anului.

5) Mocanita (judetul Suceava)

Acest tren de moda veche face turul Bucovinei si va garanteaza o plimbare de neuitat. Iarna, peisajul complet alb si aerul curat al regiunii imbina relaxarea cu nostalgia pentru anii copilariei.

6) Cimitirul Vesel (judetul Maramures)

Acest loc de veci inedit, aflat in localitatea Sapanta, surprinde prin unicitatea pietrelor de capatai. Ele spun povestea de viata a satenilor decedati prin desene colorate si poezii cu umor.

7) Delta Dunarii (judetul Tulcea)

Extrem de bine conservata, delta este habitatul natural al multor pasari si pesti pe cale de disparitie. Prin labirintul de stuf puteti porni intr-un tur organizat cu salupa si va puteti relaxa privind apusul de soare si stolurile de pelicani.

8) Salina Turda (judetul Cluj)

Peretii albi si luminile de neon dau impresia unui oras subteran. Aceasta mina a fost modernizata complet pentru a gazdui un loc de joaca, o roata de balci si un lac nagivabil.

9) Barajul Vidraru (judetul Arges)

Construit in perioada comunismului pentru a furniza energie electrica regiunii, acest monument de inginerie uimeste prin grandoare. Lacul artificial Vidraru este ascuns intre pantele muntilor, pe cursul raului Arges.

10) Coloana Infinitului, Masa Tacerii, Poarta Sarutului (judetul Gorj)

Operele marelui sculptor Constantin Brancusi sunt prezente in orasul Targu Jiu. Este remarcabila simplitatea atemporala a formelor construite de artist.

Sper ca v-a placut lista mea! Partea a doua este disponibila aici.