Cu arome de fructe exotice, cu striatii si grosimi diferite – prezervativele au ajuns sa fie comercializate in fiecare alimentara, farmacie sau hypermarket din tara! Printre cele mai cunoscute firme la nivel global se numara Durex si Trojan, companii ce au venit cu o strategie de marketing bizara.

Atunci cand avem un produs simplu, cum sunt aceste bucati de latex, ambalajul este cel care ne atrage atentia intr-un magazin. Alegem numele cele mai interesante (ideea de placere desavarsita) si ne gandim mai putin la ce se afla in spatele cutiei de carton.

Mai jos am alcatuit un top cu cinci dintre cele mai stupide denumiri intalnite pe piata:

1) Together (Durex) – pentru cei ce sufera de singuratate!

2) Jeans (Durex) – pentru o experienta tipic americana!

3) Elite (Durex) – pentru cei cu sange albastru!

4) Female (Pasante) – pentru senzatia perfecta de emasculare!

5) Smart Boy (Okamoto) – pentru cel ce gandeste productiv!

E de la sine inteles ca unicul scop al acestor firme este sa vanda cat mai mult unor clienti fideli. Vin totusi cu intrebarea: nu erau indeajuns lungimile, grosimile, aromele si formele?

Erau necesare si aceste denumiri stupide pentru niste produse care nu se diferentiaza intre ele prin nimic? 

Decizia era deja destul de complicata si fara aceasta supraaglomerare inutila a rafturilor din magazine! Oamenii ar cumpara aceste produse cu sau fara culorile de pe cutie, nefiind nevoie de o segmentare a clientilor pe baza unor preferinte fictive. La finalul zilei, oamenii nici macar nu inteleg prea bine ce cumpara. Prezervative sa fie!