Cu fiecare inceput de an, energia noastra scade in fata unor provocari tot mai grele. Ne raportam adesea la persoanele publice sau la prietenii populari, uitand ca si ei sunt oameni si au o viata la fel de stresanta.

In acest articol voi incerca sa va motivez prin 5 sfaturi utile, usor de aplicat. La acestea ma gandesc mereu cand rutina mea zilnica devine coplesitoare!

1) vezi de unde au pornit vedetele

Fie ca sunt cantareti sau politicieni, presa ne bombardeaza zilnic cu povestile lor de succes. Printr-o simpla cautare pe internet, puteti descoperi istoria lor profesionala si inceputurile nu tocmai stralucite. La fel ca noi, aceste vedete au pornit de jos si au construit pas cu pas o cariera prin metode mai mult sau mai putin etice.

2) diferit nu inseamna gresit

Esti stangaci? Suferi de dislexie? Ai avut traume in copilarie sau poate porti aparat dentar?

Nu exista persoane perfecte! Ceea ce ne tine in viata este faptul ca suntem diferiti. Daca ne-am comporta la fel, am gandi la fel si am simti la fel, lumea asta ar fi extrem de anosta. Bucurati-va de ceea ce va face unici si incercati sa profitati la maxim de aceste trasaturi! Nu plecati urechea la toti cei care va critica!

3) iubeste ceea ce vezi in oglinda 

In societatea moderna, se pune accentul tot mai mult pe aspectul fizic. Ceea ce incerc sa le explic multora este ca stilul sau indicele de greutate se pot schimba cu ajutorul unui consultant vestimentar sau dietetician. Cat timp nu suferiti de vreo afectiune medicala, considerati-va norocosi si apreciati faptul ca puteti zambi la o poza sau auzi muzica preferata.

4) priveste in urma ca sa vezi cat ai avansat

Vremurile se schimba si, odata cu ele, ne schimbam si noi. Poate ca nu ne dam seama in fiecare dimineata, dar privind in urma (cu un an, doi, cinci) putem observa diferente uluitoare. Este bine sa realizam ca timpul unui om e scurt si ca fiecare clipa conteaza.

5) banii nu substituie iubirea sau prietenia

Un miliardar isi va lua trecutul cu el oriunde va merge. Nimeni nu poate rezista in singuratate pe vecie. Prieteniile adevarate si dragostea nemuritoare nu tin cont de timp sau de bani. Oricat am  dori sa pictam imaginea perfecta prin venituri, oamenii care ne iubesc sunt cei care ne tin pe linia de plutire cand avem derapaje.

Sper ca am reusit ca va fac sa zambiti si sa uitati de probleme pentru cateva clipe!