Atunci cand mergi la sala, multe abonamente iti ofera optiunea unui antrenor personal. Adesea costisitor, el te poate indruma doar pe parcursul celor cateva ore petrecute saptamanal la gym.

O varianta mai buna, gratuita si pe termen lung, este analiza propriului corp folosind informatii pe care le ai la indemana.

Stiinta ne dezvaluie ca nu toata lumea trebuie sa se antreneze in acelasi fel! Fiecare dintre noi se incadreaza in una dintre urmatoarele tipologii: endomorph, mesomorph sau ectomorph.

In schema de mai jos puteti observa cu ochiul liber principalele diferente:

img_4710

In functie de proportiile corpului si de raportul dintre masa musculara si cea adipoasa, antrenamentul nostru va urmari etape unice.

Un ectomorph are nevoie de mai putin cardio si de mai mult antrenament de forta, pe cand un endomorph va necesita un regim alimentar foarte strict, sarac in grasimi. Cei aflati in categoria de mijloc se pot adapta mai usor unui program standard, cu putin din toate.

Daca doriti sa aflati mai multe, intrati pe Bodybuilding.com si faceti testul! La final va puteti alege un program de sala si un regim alimentar adecvate siluetei!

Succes cu acel #sixpack !