Cum au ajuns vedete internationale precum Nicki Minaj, Kim Kardashian sau Ariana Grande sa se imbrace in haine oversized si sa posteze fotografii defocalizate pe Instagram?

img_4681

Intrebarea aceasta se afla de ceva vreme pe buzele multora, tinand cont de numarul tot mai mare de siluete supradimensionate de pe podiumurile marilor case. Lumea modei a devenit un muzeu al jachetelor pana la pamant, al puloverelor in care incap cate doua persoane de-odata si al esarfelor de dimensiunea unor fete de masa.

Dar cum s-a ajuns in acest punct? 

Arhicunoscuta inca din 2015, casa de moda pariziana Vetements a propus un sir nesfarsit de siluete ce au „trezit” lumea modei prin exagerarea siluetelor, prin prost-gust sau, pur si simplu, prin simplitatea exagerata.

Aceste propuneri, incadrate perfect in estetica uratului, au facut furori in mass-media si au starnit un imens sprijin din partea oamenilor pe retelele de socializare. Stilistii marilor vedete au urmat si ei rapid acest trend.

In prezent, exista sute de pagini pe Instagram si zeci de designeri ce incearca sa obtina acelasi efect de uratenie controlata, de repulsie placuta, ca firma Vetements. Ideea de baza este intoarcerea la o viata simpla, lipsita de opulenta si de detalii complicate.

Ce starneste insa furia criticilor de moda sunt preturile enorme pe care aceste articole vestimentare le au, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos, preluata de pe Luisaviaroma.

img_4680

Intoarcerea la simplitate este cu certitudine una costisitoare!

Voi ce parere aveti despre acest trend?