Din ce in ce mai multi barbati opteaza pentru noi tratamente cosmetice in fiecare zi. De la manichiura la solar, lista poate sa cuprinda unele dintre cele mai costisitoare proceduri de pe piata.

In topul preturilor se afla epilarea cu laser, asa numita epilare definitiva. Sunt necesare cel putin cinci sedinte pe fiecare parte a corpului aleasa, cu o pauza de o luna intre proceduri si evitarea expunerii la soare. Principiul este simplu: laserul se opreste deasupra fiecarui fir de par si il arde pana la radacina.

Multa lume m-a intrebat daca doare mai tare decat epilarea cu ceara calda. Voi raspunde sincer: prima sedinta este cea mai chinuitoare! Progresiv, intensitatea scade. Deja la ultima sedinta, totul pare o joaca de copii.

Insa problema cea mai mare, dupa costurile astronomice si durerea patrunzatoare, este chiar eficienta acestei epilari. Clientilor li se spune mereu ca vor avea nevoie de o singura sedinta de intretinere pe an dupa terminarea primului set. Totul este o minciuna! Epilarea definitiva nu va functiona niciodata la barbati dintr-un motiv foarte simplu: testosteronul.

Acest hormon masculin stimuleaza cresterea parului pe intreg corpul si este prezent in organismul barbatilor in proportii mari. De fiecare data cand firele sunt arse cu laserul, in urma lor vor creste altele noi, la fel de dese. Acest ciclu nu poate fi intrerupt natural, singura varianta ar fi suplimentarea organismului cu estrogen, un hormon specific feminin.

Concluzia mea este ca mai bine va bucurati de corpul vostru si il lasati in pace! Epilarea definitiva este temporara si extrem de costisitoare, pe cand o lama de ras sau o masina de tuns sunt doar o fractiune din acel pret. Parul poate fi neplacut, mai ales pe spate si la axila, dar este mai indicat sa il lasati sa creasca si sa il indepartati manual, decat sa il epilati constant la salon.