Multi dintre noi ne confruntam cel putin o data pe saptamana cu migrene sau dureri de cap infernale. Solutia tipica in astfel de situatii este raftul cu pastile. Exista insa si o varianta gratuita si sanatoasa!

In urma cu un an, am descoperit pe internet niste videoclipuri ciudate. Ele asociau tehnicile de relaxare clasice cu un principiu simplu, numit pe scurt ASMR. Termenul defineste senzatia de furnicaturi ce trec prin tot corpul si care produc implicit o stare de bine, ca la masaj.

De ce am ales ASMR?

E simplu: nu costa nimic, nu necesita efort si poate fi folosit la orice ora din zi si din noapte. Tot ce trebuie sa faci e sa ai acces la internet si sa te asezi comod!

Cum stiu ce fel de videoclip ma va ajuta?

Aici depinde de ce preferinte am in momentul respectiv! Unele se adreseaza simtului vizual, altele auzului. O chitara, un acvariu, Magic Sand sau chiar cuvinte fara sens rostite repede – acestea sunt doar cateva exemple de ASMR pe care oricine le poate testa.

Efectul va fi unul de moleseala, de calm, ca dupa o baie calda. Preferatele mele sunt videoclipurile cu frizeri si masaje suedeze, dar am incercat putin din toate si e o experienta interesanta!

Relaxarea prin ASMR este o metoda alternativa la tratamentele din comert pe care v-o recomand cu caldura!